IFK Simrishamn slog ut Malmö FF

0
1765
Oskar Persson har precis kvitterat till 1-1. Pontus Wiktorsson skyndar till för att ge målkram.

Över 600 åskådare fick under onsdagskvällen se division 3-laget IFK Simrishamn ta sig vidare till kvartsfinal i DM genom att uddamålsbesegra Malmö FF som kom till spel utan sina allsvenska spelare.

Drygt 600 löste entré på Korsavads IP. Många sökte solskydd på Korsas skuggiga långsideläktare.

Simrishamn inledde inspirerat på Korsavads IP och skapade ett par farligheter redan första kvarten. Hemmamålet uteblev och som förväntat tog de bollskickliga Malmöpojkarna över initiativet och vann i alla fall bollinnehavet. Bollandet gick dock mest sidledes. Men i den 17:e minuten fick Adrian Neziri Muarem ett precist pass som han distinkt mötte med pannan och så stod det 0-1 på resultattavlan. Tio minuter senare jobbade Oskar Persson ikapp en djupledsboll som han placerade till höger om Malmös utrusande burväktare. Halvtid 1-1.

Vad säger du om er insats idag?
– Jag tycker vi gör en bra match, från målvakt till anfallare och håller ihop hela vägen som ett lag, säger Oskar Persson.

”Inte sämre än dom”

Du är själv 19 år och fick nu möta MFF:s 19-åringar som är ett av Sveriges bästa lag i den åldersgruppen. Du spelade inspirerat och gjorde en riktigt bra match med många löpmeter i presspelet.
– Tack, ja det alltid kul att mäta sig och se hur bra man är jämfört med de bästa 19-åringarna. Jag tycker att det gick bra och kunde visa att jag inte är sämre än dom. Det är sällan man möter topplag så det är klart att det är extra roligt. Det ger lite extra inspiration.

Kramkalas efter Oskar Perssons 1-1.

Uddlöst Malmö – effektivt Simrishamn

I andra halvlek backade Simrishamn hem och lät Malmö ha ännu mer boll. Ytorna krymptes effektivt och gästerna hade förtvivlat svårt att tränga igenom hemmalagets kompakta försvarsspel där backen Lucas Olsson styrde mittlåset på ett suveränt sätt. Förvånansvärt uddlöst Malmö. Då var Simrishamn desto vassare när de väl begav sig över på motståndarnas planhalva. Fredrik Hanssons magiska vänsteravslut efter en hörnvariant innebar 2-1 och när Anton Persson skickade in 3-1 efter ett smörpass från planens bästa spelare Pontus Wiktorsson började hemmapubliken ana skräll. På övertid bjöd Simrishamns 17-årige målvaktstalang Albin Nilsson Edgar Sarkis Navassardian på ett bra läge och vips var det reducerat till 3-2. Men då återstod endast en minut av tilläggstiden och skrällen var ett faktum – Österlenkillarna från IFK Simrishamn vidare till DM-kvartsfinal och Malmö FF utslaget.

Önskemotstånd i kvartsfinalen?
– Inte så bra koll på vilka som är kvar i DM. Har för mig att Landskrona möter Ariana och det hade väl varit kul att möta Landskrona om de går vidare, avslutar Oskar Persson.

Motljus. Men just nu medvind för division 3-laget IFK Simrishamn. Vilka blir kvartsfinalmotståndare i DM?

IFK Simrishamn–Malmö IF 3–2 (1–1)

Målskyttar: 0–1 Adrian Neziri Muarem (17), 1–1 Oskar Persson (29), 2–1 Fredrik Hansson (47), 3–1 Anton Persson (53) och 3–2 Edgar Sarkis Navassardian (95).

Publik: 607.