Lucas x 2 och Simrishamn har häng på Ystad

0
2235
Kapten Lucas Olsson är ett ständigt hot framåt vid fasta situationer.

Det är visserligen många matcher kvar men seriesegern i division 4 östra Skåne ser allt mer ut att bli ett race mellan Ystads IF och IFK Simrishamn. Två spelande lag med mycket speed och många bollskickliga spelare.

Efter tio omgångar har Ystads IF två poängs försprång på IFK Simrishamn som under onsdagskvällen relativt komfortabelt besegrade Vanneberga IF med 2-0 hemma på konstgräset på Korsavads IC. Ystads IF tappade för första gången poäng denna säsong när de i denna den tionde omgången spelade 1-1 borta mot de lokala antagonisterna från Öja FF.

Filip Hansson, till höger i vit tröja, gör 1-0 för Ystads IF i bortamatchen mot Öja FF. Matchen slutade 1-1, sedan Sebastian Andersson kvitterat för Öja FF i den andra halvleken.
IFK Simrishamns anfallare Niklas Bernhoff trycker iväg en rökare i matchen mot Vanneberga IF.

Simrishamn sprang sönder Vanneberga

Det här var Simrishamns match från början till slut. Löpvilja i alla lagdelar innebar att hemmalagets bollinnehavare oftast hade passningsalternativ. Mest av alla sprang mittfältaren Ludwig Lloyd som arbetade över stora ytor och gjorde det dessutom med imponerande fart matchen igenom. Simrishamn, med kapten Lucas Olsson som härförare i mittlåset, har endast släppt in fem mål på tio matcher. Lucas Olsson som är en mycket stark huvudspelare är även ett hot framåt, framförallt vid fasta situationer. Det fick Vanneberga erfara vid två tillfällen under gårdagskvällen. I den 34:e minuter nådde Lucas Olsson högst vid en hemmahörna och styrde in 1-0 med en välriktad panna. Även 2-0 tidigt i den andra halvleken gjorde Olsson på nick. Var det med bakhuvudet? Vanneberga gjorde ett par byten i andra halvlek för att försöka ändra matchbilden men vi noterade endast två skott på mål under hela matchen. Kim Madsen i Simrishamns mål hade med andra ord en lugn kväll.

En missräkning för Simrishamn var att mittfältsgeneralen Jonathan Karlsen tvingades bryta matchen på grund av skada.

I nästa omgång nu på lördag spelar IFK Simrishamn hemma mot Öja FF. Även Ystads IF har hemmamatch då Tomelilla IF gästar Sandskogens IP.