”Birdiemaskinen” Wistrand 6:a i Easton Golf Spring Tour på Sjöbo GK

0
1238
William Wistrand blev 6:a i Easton Golf Spring Tour på Sjöbo GK.

Easton Golf Spring Tour är en proffstävling (minst 51 % av deltagarna är proffs) i golf som under mars arrangeras på Ystad GK, Sjöbo GK och Tegelberga GK. Österlens GK:s 15-åring William Wistrand var inbjuden som reserv till deltävling nummer två som den 25-26 mars avgjordes på Sjöbo GK.

10 birdies och totalt 145 slag

William tackade för reservplatsen genom att prestera bländande puttning och inte mindre än 10! birdies under de båda dagarnas spel. Det blev totalt 145 slag (75 + 70), en sjätte plats (bästa amatör) och dessutom fick han epitetet ”birdiemaskin” av Ystads Allehandas reporter.

Kul att du lyckades så bra med puttarna, har du tränat mycket puttning i vinter?
– Nej, nästan ingenting men jag har ändå hittat en bra och naturlig känsla när jag ställer upp mig på greenen, säger William Wistrand.

I övrigt vad fungerade bra respektive mindre bra under denna tävling i Sjöbo?
– Första dagen är jag väldigt nöjd med mitt närspel, och puttningen. Jag sänkte många puttar. Bollträffen satt inte riktigt som jag ville men jag är ändå nöjd med scoren, + 3. En trippelboogie på hål 14 förstörde lite. Till andra dagen hittade jag bollträffen bättre och mina drivers funkade också bättre samtidigt som jag fortsatte att putta bra.

Sjöbo GK: skogsbana.

Styrketräningen har gett 8 meter längre slag

Hur har din vinterträning sett ut?
– Jag har tränat mycket på att hitta stabilitet i svingen för att höja min lägsta nivå. Sen har jag fystränat på gym två gånger i veckan.

Du fyller 16 i år och du växer på längden. Dessutom börjar kroppen svara på att bygga muskler – du blir starkare. Hur märker du av det när du spelar?
– Det stämmer, jag slår minst en klubba längre jämfört med förra året. Det skiljer kanske åtta meter med järnklubborna. Drivern går också klart längre, avslutar William Wistrand.

William Wistrand hoppas nu att nästa tävling, en juniortävling, i april kan genomföras som planerat. Sen finns även Swedish Golf Tour i sikte.

Segrade gjorde hemmaspelaren Christopher Feldborg Nielsen, Sjöbo GK, på 141 slag.
Läs mer om Easton Golf Spring Tour här >>