Brösarp knappt vidare i YA-cupen efter 4-3 mot Rörum

0
3429
Rörum tryckte på för en kvittering men Brösarp stod emot mycket tack vare starkt målvaktsspel.
Efter mycket möda och stort besvär tog sig i går eftermiddag division 5-laget Brösarps IF vidare i YA-cupen på ett soligt Utsikten i Brösarp. Division 6-laget Rörums SK stretade emot ända in till slutsignalen då det stod 4-3 på anslagstavlan. Brösarp ställs i nästa omgång av YA-cupen mot Rydsgårds AIF.

Starkt målvaktsspel och vassa omställningar avgjorde

Rörum överraskade Brösarp med trygga bollbehandlingar och rörligt spel. Särskilt i den centrala korridoren kom Rörum ofta framåt i banan via skickliga duon Erik Henriksson och Martin Nilsson. Gästerna skapade även hel del lägen och hade inte Brösarps målvakt storspelat hade Rörum säkerligen gjort ett par mål redan i den första halvleken. Brösarp var vassa framåt där snabbe Fredrik Eriksson ständigt hotade med djupledslöpningar när de grönvita ställde om. Efter knappa halvtimmen resulterade just en sådan omställningslöpning i 1-0 för hemmalaget. Dessförinnan hade Rörum haft en bra period med stort bollinnehav och flera hörnor. Halvtid 1-0.

”Vi tar inte tillvara på målchanserna”

Tidigt i andra halvlek gjorde Brösarp 2-0 när backen Joel Carlberg kom först på ett inlägg och stötte in bollen. Rörum replikerade omgående genom Filip Nilsson som satte lagets handikappstraff fram till 2-1. I Rörums jakt på kvittering sprang Brösarps Fredrik Eriksson sig loss och kunde rulla in 3-1. Men Rörum gav inte upp och reducerade till 3-2 innan Fredrik Eriksson i ännu en omställning (hans tredje mål för dagen) kunde göra 4-2 i den 80:e minuten. Skulle Rörum orka resa sig ännu en gång? Svar ja. Ny reducering i den 89:e minuten men tiden var då för knapp för att få till en kvittering. Brösarp knappt vidare mot ett Rörum som för dagen spelade den bästa fotbollen.
Fredrik Eriksson i grönvitt var svårstoppad. Tre mål blev det för Brösarps anfallare.
– Vi gör en bra match över 90 minuter och förlorar på att vi inte tar tillvara på alla målchanser vi skapar. Sen har Brösarp Fredrik Eriksson som är effektiv och är den stora skillnaden idag, sammanfattar Rörums lagledare Magnus Knast.

YA-cupen Brösarps IF – Rörums SK 4-3 (1-0)

Målen Brösarps IF: Fredrik Eriksson 3, Joel Carlberg 1.
Målen Rörums SK: Filip Nilsson 2, Henrik Orswall 1.