Österlen håller undan i division 2-toppen

0
2008
Österlen FF vann över IK Tord med 2-0.

Österlen FF:s hemmaseger över IK Tord på lördagseftermiddagen innebär fortfarande en poängs försprång ner till jagande Syrianska FC när två matcher återstår av division 2 östra Götaland.

Österlen greppade initiativet i blåsten på Skillinge IP. Redan i den 4:e minuten fick Freddie Brorsson ett jätteläge men avslutet gick en bra bit utanför. Tord var inte ofarliga och det var framförallt Yves Nkuru som hotade med djupledslöpningar. Efter tio minuter var det nära att Nkuru kom loss men Österlens mittback Robin Jacobsson gjorde ett starkt hemjobb och störde så där lagom mycket så att Festim Bytyqi i målet hann ut och avstyra.

Zoran ”sällan två fötter samtidigt i marken” Jovanovic blev tvåmålsskytt

Ett par minuter senare skapade Österlen ett anfall på högerkanten där Freddie Brorsson passade bollen snett inåt bakåt in i straffområdet där Zoran Jovanovic mötte med högerfoten och skickade in 1-0 rakt upp i nättaket.

Zoran Jovanovic, ständigt på språng och sällan två fötter samtidigt i marken. Två mål blev resultatet denna gång.

Axelsson och Jönsson imponerade i nykomponerat mittförsvar

Skador på mittbacksgiganterna Erik Rasmusson och Robin Jakobsson gjorde att Österlen för en stund tappade momentum. Ersättarna Timoty Axelsson och Martin Jönsson byttes in och spelade stabilt trots att de inte spelat tillsammans i matchsammanhang.

Martin, vilka instruktioner fick du av Agim när du byttes in?
– Att spela enkelt och vara beredd på djupet när deras snabba anfallare kom. Detta var mitt andra inhopp i årets serie och det var kul, säger Martin Jönsson.

Martin Jönsson byttes in i första halvlek. Tillsammans med Timoty Axelsson höll det nykomponerade mittbacksparet rent hus.

Österlen skapade en hel del chanser, bland annat hade Viktor Ekblom en ribbnick, men timingen i de sista momenten saknades vilket delvis kan förklaras av den starka vinden som ven runt idrottsplatsen i Skillinge. I slutet av första halvlek brände Tord ett jätteläge efter det att gästerna utnyttjat ett tomrum på mittplan.

”Bra konkurrens i truppen – allt i egna händer”

I andra halvlek fortsatte Österlen att skapa lägen och borde stängt tillställningen då. Tord hade förvånansvärt svårt att luckra upp Österlens nykomponerade backuppställning och var aldrig riktigt nära en kvittering. I den 92:a minuten dödades matchen då Viktor Ekblom sprang loss till vänster och serverade Zoran Jovanovic som enkelt kunde trycka in sin andra balja för dagen fram till 2-0 vilket också var resultatet när slutvisslan ljöd.

– Vi borde gjort fler mål och avgjort matchen tidigare. När vi tvingades till bytena satte jag in Martin och Timoty och båda gjorde det riktigt bra. Starkt, stabilt och det visar att vi har bra konkurrens i truppen. Vi har allt i egna händer, det är sex poäng till som gäller, säger Österlens tränare Agim Sopi.

På lördag den 10 oktober väntar Asarums IF på bortaplan för Österlen. Söndagen därpå, den 18 oktober avslutas serien då IFK Hässleholm besöker Skillinge IP.

Österlen FF–IK Tord 2–0 (1–0)
Målen: 1–0 Zoran Jovanovic (12), 2–0 Zoran Jovanovic (92).