Jacobs drömmål frälste Österlen

0
2275
Glädjevrålet. Jacob Blixt hyllas av lagkamraterna Oskar Blixt, Adam Barchan och Freddie Brorsson efter sitt drömmål mot Nosaby som blev matchavgörande.

Österlen FF tog under tisdagskvällen emot Nosaby IF i division 2 östra Götaland hemma på Skillinge IP. Hemmalaget vann lotten och valde att starta med den Österlenska kvällssolen och en lätt bris i ryggen. Det blev en tight match mellan två förmodade topplag där lagens respektive försvarsspel effektivt bromsade upp anfallsförsöken. Men när knappa kvarten återstod visade Jacob Blixt vad hans vänsterdojja kan prestera.

I första halvlek hade Österlen mer boll än Nosaby vilket resulterade i ett par heta målchanser, bland annat två avslut i ribban. Poängseger till Österlen men 0-0 på anslagstavlan.

Kände direkt att den skulle gå in

I andra halvlek kom Österlen runt på Nosabys kanter, ofta då Freddie Brorsson gång på gång ångade på, men inläggen in i straffområdet saknade oftast den avgörande skärpan.

Freddie Brorsson gjorde en stark match och sprang sig ofta loss på högerkanten.

Det skulle dröja till den 73:a minuten innan avgörandet skulle komma. Gästerna drog på sig en onödig frispark ett par meter utanför straffområdet då en försvarare brakade in i bollförare Zoran Jovanovic bakifrån. Jacob Blixt stegade fram, la bollen tillrätta och skruvade den sedan över försvarsmuren och in i målvaktens vänstra hörn med sin glödheta vänsterfot. Wow, förlösande vackert! Jacobs ord om klassmålet.

Jacob Blixts vänster har talat. Nosabys målvakt är chanslös.

– Jag ville sätta den där och får jag en bra träff tar målvakten inte bollen. Jag kände direkt när bollen lämnade foten att den skulle gå in. Det är svårt att få hål på starka försvar som ligger lågt så det var förlösande att göra målet. Det är skönt att det laget som för matchen också vinner, säger Jacob Blixt som passar på att hylla sina lagkamrater för att alla gör jobbet för varandra.

Tränar du mycket frisparkar?
– Jag gjorde det när jag var yngre men inte så mycket nu.

Glädjevrålet. Jacob Blixt hyllas av lagkamraterna Oskar Blixt, Adam Barchan och Freddie Brorsson efter sitt drömmål mot Nosaby som blev matchavgörande.

En lagmaskin som älskar att jobba hem

Efter målet flyttade Nosaby fram positionerna i en kvitteringsjakt men bortsett från ett par höga inlägg sista fem blev det aldrig riktigt farligt. Österlens backlinje, med dirigenten Robin Jakobsson som härförare i mittlåset, imponerade med smart positionsspel, synkade undannickar och lugna uppspel. Österlen har hittills, med rätta, fått mycket beröm för sin anfallsglada fotboll men denna version av ÖFF har även ett försvarsspel som heter duga. När tio utespelare älskar att jobba hårt hemåt, ja då ser försvarsspelet lätt ut. En 30-meters hemlöpning följt av ett blockerat inlägg är onekligen en vacker syn. Det hårda jobbet och Jacobs klassmål sitter kvar på näthinnan. Matchen slutade rättvist 1-0 till Österlen som nu har två raka segrar i tvåan som i år avgörs i en enkelserie. Nästa lag att försöka stoppa Österlen blir Kristianstad FC.

Skillinge IP var avstängd för publik men det fanns några platser utanför idrottsplatsen där det ändå gick att få en glimt av matchen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here