Klart med ny tränare för Österlen FF

0
3755
Agim Sopi har tidigare tränat Landskrona BoIS. Bild: Agim Sopis sida på Facebook.

Sedan Jonas Stridsberg hastigt lämnade huvudtränaruppdraget för Österlen FF har det spekulerats om vem som skulle nappa på uppdraget. Nu är det klart. Från och med den 1 juni tar den välkände spelar- och tränarprofilen Agim Sopi över ansvaret som huvudtränare.

Trupp med bra mix lockade Agim

Grattis och välkommen till Österlen!
Hur känns det här?
– Tack det känns jättebra. Jag hade helst velat ta mig an en grupp högre upp i seriesystemet men Österlen har en fantastiskt bra trupp och ett bra projekt på gång. En bra mix av riktigt duktiga erfarna spelare och unga hungriga killar, säger Agim Sopi som ännu inte hunnit träffa spelartruppen.

Agim Sopi gillar att ta sig an unga talangfulla spelare som dessutom har den rätta inställningen för att nå riktig långt i sina fotbollskarriärer. Ett exempel är två killar födda 2005 som redan tagit steget in i FC Rosengårds a-trupp i division 2.
– Det krävs mycket jobb och många timmar. Du måste vara mentalt förberedd.

Pendlingen inget problem

Agim bor i Malmötrakten tillsammans med sin familj och på måndag rullar Agim österut för det första träningspasset med sin nya spelartrupp.
Hur ser du på pendlingen?
– Inga problem. När jag tränade Landskrona BoIS var det 45 minuter. Nu tar väl resan 1 timme och 20 minuter så det är inte jättestor skillnad. Jag är van att pendla och under resorna kan jag koppla av och planera lite, avslutar Agim Sopi som också gläds åt ett tränarjobb hemma i Sverige med närheten till familjen efter att fram till februari i år tränat storklubben FC Feronikeli i Kosovo.

I reportageserien om Österlen FF kommer vi framöver bjuda våra läsare på en längre intervju med Agim Sopi.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here