Laxtrolling lockar vinnarskallar till Simrishamn

0
11882
Hanna Claesson från Team Sjösjuk.

Laxfisket utanför kusten i Simrishamn under den tidiga våren är vida omtalat och lockar årligen både svenska och utländska trollingfiskare. Vissa år arrangeras även landskamper mellan bland andra Sverige och Danmark. Detta speciella år är det ingen officiell tävling men entusiasterna flockas ändå till Simrishamn.

Ett 60-tal trailerekipage, varav många danska, står parkerade på gräsmattan mellan restaurangerna Röken och Strandpaviljongen.

Båtrailers står prydligt uppradade intill restaurang Röken i Simrishamn.

Team Sjösjuk gillar sjön

Det är tidig påskaftonsmorgon och de flesta har redan hunnit sjösätta och gett sig flera sjömil ut på havet. Hanna Claesson och Christoffer Rönneberg från Team Sjösjuk har just satt båten i det iskalla vattnet och förbereder sig nu för en heldag på sjön. Strålande sol, blå himmel och lätt vind gör dem sällskap. Förhoppningsvis även några silverblanka laxar.

– Idag är det ingen tävling, bara fint väder. Det är skönt på sjön, säger Hanna Claesson.

Vid trollingfiske sätts flera spön upp runt båtens reling.

Runt relingen på Team Sjösjuks välutrustade båt finns plats för 14 spön som på olika djup ska försöka fånga lax. Efter vägning släpps de flesta laxarna åter ner i det iskalla havet och även om det inte är någon officiell tävling jämför sig fisketeamen såklart med varandra. Vem fick flest och vem tog den största är frågor som de flesta som någon gång fiskat ställts inför.

18 kilo lax!

– Igår var det en båt som tog upp flera laxar varav en vägde över 18 kilo, avslutar Hanna Claesson innan hon och Christoffer puttrade österut ut från småbåtshamnen i Simrishamn.

Har du intresse av fiske i allmänhet och trollingfiske i synnerhet rekommenderas gruppen Simrishamns Trolling på Facebook.

Skitfiske på er alla trollingfiskare!