Rallybröder från Simrishamn laddade med folkrace

0
4256

Lördagens folkracetävling ”Höstracet” var säsongens sista på Svampabanan utanför Tomelilla. Ett 70-tal seniorer, däribland bröderna Andreas och Fredrik Persson från Simrishamn, 14 damer och 24 juniorer tryckte gasen i botten.

Efter tre kvalomgångar kördes finalheaten. Dagens suverän på Svampabanan var Bengt Svensson från Kristianstads FRC som vann samtliga tre kvalheat och tog dessutom hem A-finalen. B-finalen vanns av Viktor Jacobsson SMK Helsingborg och i C-finalen var Jörgen Hansson Christianstads RC snabbast. I damklassen segrade Sofie Fors Ljungby MK.

Pappa Tony Persson med sonen Andreas Persson. Tony Persson mekar åt sönerna. Fredrik Persson saknas på bilden.

Fredrik tvingades bryta och Andreas missade finalheaten

I depån pustade bröderna Andreas och Fredrik Persson från Simrishamns MK ut efter att ha kört sina första kvalomgångar. Fredrik tappade dessvärre hjulet i ledning i det första heatet och tvingades bryta hela tävlingen. Andreas rattade in på en andraplats i sitt första heat men trots heatseger i det tredje racet lyckades Andreas inte ta sig till något av finalheaten.

Fredrik Persson Simrishamns MK stående på traktorn fick dessvärre se sin bil lyftas av Svampabanan efter ett hjulhaveri. Så var den folkrace-dagen förstörd.

– Det var tråkigt för Fredrik men shit happens. Mitt första heat var fullt godkänt, säger rallyföraren Andreas Persson, som kör folkrace för att hålla igång rattandet och för att det är så roligt.

Bättre lycka för bröderna Persson i Rally Blekinge

I den senaste rallytävlingen Rally Blekinge slutade Andreas Persson med kartläsaren Magnus Andersson (Kristianstads MK) trea bland B-förarna (klass Standard R1b) trots en punktering på den sista sträckan där de tappade 13 sekunder. Ännu bättre gick det för lillebror Fredrik Persson som med kartläsaren Johan Haak (Osby MK) vann klassen med 30 sekunders marginal. Därmed fick Persson/Haak sina sista uppklassningspoäng som innebär A-licens nästa år.

Resultaten från Rally Blekinge hittar du här.

Resultaten från Höstracet i folkrace hittar du här.