Johannes Johansson poängräddare för Österlen

0
2310
Johannes Johansson har precis kvitterat till 2-2 vilket också blev slutresultatet.

I programbladet radade Österlen FF:s tränare Mladen Blagojevic upp åtta spelare som i början av säsongen fanns tillgängliga men som till hemmamatchen mot Dalstorps IF inte var med av olika anledningar. Den fåtaliga ÖFF-publiken har under säsongen istället fått lära sig nya namn på spelare – Hampus Runefjord, Staffan Gelens, Tahir Krasniqi, Kaspar Alsén Åkesson, Victor Blixt och Johannes Johansson. Två av dessa blev målskyttar under lördagen när Österlen och Dalstorp spelade 2-2 på Skillinge IP.

Med många nya startspelare hade Österlen inledningsvis svårt att hitta rätt i anfallspositionerna och bakåt hade fyrbackslinjen fullt upp med Dalstorps kvicka och löpvilliga spelare. 0-1 kom efter 20 minuter. Målvakten Matt Silva parerade ett genombrott med händerna men på andrabollen gjorde Dalstorps Sebastian Forsbland gästernas första mål. Två minuter senare var det nära 0-2 men denna gång greppade Silva bollen. Nästa bortaläge kom i den 34:e minuten då ribban räddade Österlen efter ett kyligt lobbskott.

Hampus Runefjord laddar med vänstern. Några tiondelar senare sitter kvitteringsbollen bakom Dalstorps målvakt.

ÖFF då? En målchans noterades i den första halvleken. André Lidholm, som för övrigt gjorde en mycket bra match, bröt ett uppspel, tryckte sig fram och precisionspassade till Hampus Runefjord som sprang perfekt in i bollen och tryckte till med vänstern fram till 1-1. I den 45 minuten hann Österlen inte med när Dalstorp lät bollen rulla runt med en-touch-passningar fram till Sebastian Forsblad som åter gav bortalaget ledningen – 1-2 i halvtid.

Inledningen av andra halvlek blev händelserik. Först var Dalstorp mycket nära ett tredje mål efter en välplacerad hörnnick men Matt Silva visade vilken reaktionssnabb målvakt han är och dök blixtsnabbt ner mot marken och kunde styra undan nicken. Sedan skapade Österlen ett fint anfall på vänsterkanten där Fredrik Hanssons inlägg med vänstern nådde Hampus Runefjord som ur liten vinkel skarvade bollen mot mål. Gästernas målvakt stod dock rätt placerad och kunde rädda. Strax därefter tilldelades Österlens Joel Mårtensson sitt andra gula kort. Nu hade Österlen 40 minuters spel med en man kort framför sig. Samtliga Österlenspelare tog i extra för att kompensera det numerära underläget och gjorde en stark andra halvlek. Österlen visade vilja, gjorde ett par byten och hade en hel del bollinnehav men de riktigt heta målchanserna uteblev. Och bakåt såg Matt Silva till att matchen levde vidare tack vare flera helt avgörande räddningar.

Jonatan Karlséns nick nådde till slut Johannes Johansson, som störtar fram i vänster bildkant, och som via sitt första mål för Österlen också blev poängräddare.

I den 89:e kom läget för Österlen. En frispark lyftes in i Dalstorps straffområde där Jonatan Karlsén skarvnickade bollen och vid bortre stolpen dök högerbacken Johannes Johansson upp och tryckte in sitt första mål i ÖFF-tröjan. 2-2 blev också slutresultatet.

– Det här var mitt första mål i Österlen. Som ytterback är det inte så många gånger man kommer i de där lägena. När vi har offensiva frisparkar ska jag egentligen stanna hemma men nu chansade jag och gick fram, och det gick ju bra, säger Johannes Johansson direkt efter matchen.

Johansson tillhör Trellborgs FF och är för närvarande utlånad till Österlen FF.

Hur blir det framöver, fortsätter du i Österlen?

– Det får vi se, inget är bestämt. Jag trivs bra här i Österlen, det är en härlig grupp som kämpar för varandra.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here