Cimrishamn vaknade för sent i Skånemästerskapen

0
2242
FC Cimrishamns tränare Fredrik Hennigor spelade matchen mot Willands IBK.

FC Cimrishamns första period förstörde möjligheterna i den sista gruppspelsmatchen i Skånemästerskapen i innebandy. Kristianstadslaget Willands IBK som spelar i division 2 släpptes fram till en femmålsledning innan Cimrishamn vaknade.

Redan efter tre minuter stötte Willands in 0-1 på en hoppande boll framför mål. 0-2 kom tre minuter senare när hemmaförsvaret inte hann med i spelet runt egen målbur. 0-3 efter knappt halva första perioden då en Willandsback relativt ostört avlossat ett skott från distans. När 0-4 kom efter fjorton minuter tog Cimrishamn time out till takterna av Stefan Rüdéns 70-talsklassiker ”Sofia dansar go-go”. Mest go fanns dock hos gästerna i inledningsperioden och knappa minuten senare stod det 0-5 på resultattavlan vilket stod sig perioden ut.

– Vi spelade match även dagen innan och vi hade inledningsvis en del tunga ben från den matchen, säger Fredrik Hennigor, ny huvudtränare för FC Cimrishamn.

”Då visade vi att vi kan spela innebandy”

Två reduceringar i mittenperioden snyggade till siffrorna och sex minuter in i slutperioden hade Cimrishamn gjort ytterligare två mål och jagade kvittering. En matchutveckling som inte många trodde var möjlig efter den första perioden.

– Då visade vi att vi kan spela innebandy, säger Hennigor.

Andreas Larsson i kamp med två Willandsspelare.

Istället för kvittering utökade Willands till både 4-6 och 4-7 innan Cimrishamn i den elfte matchminuten reducerade till 5-7 vilket blev slutresultatet. Därmed slutade FCC sist i grupp 5 i Skånemästerskapen med en oavgjord match (8-8 mot IBK Lund) och tre förluster.

Siktar på topp 4

Cimrishamn har gjort flera förändringar i spelartruppen jämfört med förra säsongen. Några tongivande spelare har slutat och in har kommit Lucas Nilsson-Norlin, Teddy och Pontus Nander. I matchen mot Willands spelade även Fredrik Hennigor eftersom laget saknade ett par spelare.

– Vi har kompletterat truppen med några bra utespelare så jag tycker att det ser bra ut inför seriestarten. Vi siktar på att komma bland de fyra första vilket garanterar en division 3-plats även nästa säsong då seriesystemet läggs om. Då blir det en division 3-serie för hela Skåne. Vi får se hur vi ligger till vid jul, förhoppningsvis kan vi ändra målsättningen då, avslutar Fredrik Hennigor.

Cimrishamn premiärspelar i division 3 södra Skåne den 7 oktober borta mot IBK Genarp.