Uppehåll och avstämning med Österlen FF

0
2266
Delar av Österlen FF:s trupp 2018.

Vårsäsongens sista match slutade med tre poäng mot Råslätts SK efter Fabian Karlssons fullträff i matchens slutskede vilket förde upp Österlen FF till tabellens sjundeplats. När serien drar igång hemma på Skillinge IP den 4 augusti väntar seriens tvåa Assyriska Turabdin IK. Österlensport tog pulsen på tränare Mladen Blagojevic och hans mannar.

”Åtta cupfinaler, fem guld”

Motig första halvan av vårsäsongen och en betydligt skönare andra halva. Nu med lite perspektiv till vårsäsongen, vad var det som gjorde att ni vände den tunga inledningen till en riktigt bra avslutning?

– Ja du, vi vände det egentligen för att vi samlade vårt fokus i veckorna och gav allt i varje match som om det vore åtta cupfinaler och vi lyckades ju ta fem guld på de matcherna vilket jag personligen tycker är enormt starkt gjort med tanke på hur lågt ner vi var efter Bromölla hemma. Sedan dess har vi tagit flest poäng av alla tillsammans med just Bromölla, säger Mladen Blagojevic.

I matchen mot Råslätt saknades flera spelare bland annat på grund av skador. Hur är läget nu, har du hela truppen tillgänglig?

– Läget är inte bra, Felix missar hela hösten p.g.a. skada, Tibor missar mer eller mindre hela hösten p.g.a. privata skäl, sedan är varken Adam, Johannes, Joel eller Darko i full träning. Aleks är spelklar nu men han flyttar till Göteborg så honom kan vi bara nyttja i augusti.

”Allt hänger ihop”

Efter 14 omgångar har Österlen målskillnaden 18-13. Starkt försvarsspel med endast 13 insläppta men visst önskar du mer av offensiven?

– Allt hänger ihop, alltid. Vi har prioriterat att hålla ihop saker och ting. Vårt anfallsspel är enormt beroende av att vi gör massa saker bra som ett helt lag. Vi har inte som Bromölla och Assyriska en forward som mer eller mindre på egen hand gör 25-30 mål. Men självklart vill jag att vi gör fler mål men även det har tagit sig på slutet, de sista tre matcherna gör vi sex mål. Låt oss fortsätta på det spåret.

Viktor Ekblom är Österlen FF:s bäste målskytt med fyra fullträffar (delad åttonde plats i seriens skytteliga).

Hur har det gått för vårens nyförvärv?

– Vårens nyförvärv, låt mig tänka vilka det var? Matt, André och Jacob har varit oerhört bra, Matt och Andre är klippor där bak och Jacob ständigt ett hot framåt. Darko har presterat när han spelat men tyvärr har kroppen tagit stryk och han har varit skadad en del. Johannes har haft, och lider fortfarande av, en efterhängsen skada i baksidan.
Victor Blixt hann med fyra matcher i serien på slutet och har tre vinster och ett kryss. Han har startat alla matcher och spelat respektlöst.

Förändringar i spelartruppen

Blir det några fler förändringar i spelartruppen nu under sommarfönstret?

– Ja lite grann, Tahir får vi se hur det blir med, han har oerhört långt från Eslöv där han bor men ställde upp i våras under vår tyngsta men bästa period och det är vi tacksamma för. Victor Blixt fortsätter i höst. Vi värvar in Kasper Alsen från Ystad IF. Han har tränat med oss till och från hela våren och är oerhört ambitiös och tar nu klivet. Vi får se hur vi gör med Staffan från Lunnarp och där är några namn till som är på ”listan”. Sedan har jag varit på ett par unga talanger till från östra Skåne som jag tror hade fått bra med speltid i höst. Som jag sagt tidigare, det gäller att man som ung lirare tar sina chanser och vågar, kolla på 15-åringarna Blixt och Jönsson som deltagit i våras utan att be om ursäkt, eller Staffan som kliver in från div 4 och spelar 90 minuter mot Råslätt på ett perfekt sätt.

I Assyriska Turabdin hittar vi seriens skytteligaledare Simon Karlsson Adjei som ensam gjort 18 mål! hur ska ni få stopp på honom?

– När vi mötte dom i premiären så var vi inte i form som lag eller individuellt – Dejan, André och Matt tar hand om honom. Men absolut, en grym forward, det är tjänstefel att han inte spelar högre upp i seriesystemet. Vi måste som lag upp på en oerhört hög nivå för att få stopp på honom och Assyriska så att vi själva kan straffa dem. Det kommer att bli tufft, men inspirerande.

Innan serien drar igång väntar YA-cupen borta mot Sjöbo IF den 31 juli. Dina tankar inför den matchen?

– Det kommer bli tufft. Sätter de sina straffar så blir det riktigt tufft. De är ett riktigt bra div 5-lag och YA-cupen är YA-cupen. Allt kan hända. Dock alltid frustrerande och kul att lira cupen.

Vad har ni för mål inför hösten, finns tabelltoppen (Bromölla IF leder med tio poäng mer) i sikte eller gäller det att i första hand hålla undan för lagen bakom?

– Hösten är hösten, vi ligger mitt i och har lika mycket upp som ner. Rent logiskt så bör vi inte bli inblandade i någon strid men vi tar match för match så får vi se. Vi måste fortsätta på den vägen vi gått på sedan Bromölla-matchen. Vi måste de,t och då pratar jag om fokus på träningar, matcher etc.

Naturtalang på blöjbyten

Hur är livet som nybliven pappa, är du duktig på blöjbyte?

– Haha, jag är en naturtalang. Älskar det. Bästa som hänt eller kommer hända i livet.

I publikligan ligger Österlen trea från slutet med ett publiksnitt hemma på 150 personer. Något du vill säga till fotbollspubliken på Österlen som avslutning?

– Allt hänger ihop med resultat. Upp till oss att vara topplag, då kommer publiken. Den 4 augusti kan de ju dyka upp, föreslår Mladen Blagojevic avslutningsvis.