Internationell framgång för Olivia Hansson

0
1834
Det svenska laget i lagkappen till höger i vitt och blått. Olivia till vänster. Bild från simförbundets Facebooksida
Simtalangen Olivia Hansson från Kiviks simklubb har gjort landslagsdebut. Under Nordiska Ungdomsmästerskapen i Riga simmade hon lagkapp på 4 x 200 m frisim vilket slutade med bronsmedaljer runt halsarna på de svenska simtjejerna.

Belönad med landslagsplats

Olivia Hansson har haft ett framgångsrikt år och skapat sig en position som en av de absolut bästa i sin ålder på de längre distanserna på frisim. Hon imponerade så mycket på förbundskaptenen att hon alltså fick en landslagsplats till det nordiska mästerskapet i lettiska Riga där hon i helgen simmade hem sin första internationella medalj i lagkappen på 4 x 200 m frisim.

”Den här framgången rankar jag väldigt högt”

Dessutom simmade Olivia in på en 9:e plats på 800 m frisim och en 8:e plats på 400 m frisim. Resultat som hon inte är nöjd med.

– 800-metersloppet och det individuella 200-loppet gick inte bra alls, det var mest besvikelse och jag var långt över pers. Jag tror att det handlade om att jag var nervös, och att allting var nytt. Men lagkappen på 4 x 200 m gick väldigt bra. Jag var fyra sekunder snabbare än i det individuella loppet och allt kändes mycket bättre. Den här framgången rankar jag väldigt högt. Skönt att avsluta mästerskapet på topp, säger Olivia Hansson.