William Nilsson trea i RallyX Nordic

0
2026
William Nilsson. PhotoMcKlein

Efter helgens poängsamlande är Nilsson bäste svensk i mästerskapet RallyX Nordic, trots att 18-åringen bestraffades med ett tidstillägg.

Den tredje deltävlingen av RallyX Nordic i norska Skien blev en blandad kompott för Tomelillakillen William Nilsson. Tävlingen inleddes med bilproblem under träningen, där motorn tappade effekt och Nilsson tvingades bryta. Därefter presterade han tider i toppen och slutade på femteplats i grundomgången. Han kvalificerade sig vidare till semifinal och slutade där på andraplats vilket gjorde att han startade från andra led i finalen.

–  Jag har varit i toppen och fightas hela tävlingen, men inte riktigt haft det där lilla extra för att ta de allra snabbaste tiderna förutom i finalen där jag satte bästa varvtid, säger Nilsson.

Pallplatsen blev en sjätteplats efter bestraffning

I finalen såg Nilsson ut att knipa tredjeplatsen, men ett domarbeslut efter målgång gav honom tre sekunders tidstillägg och han slutade istället sexa i tävlingen.

– Det blev en smäll mellan mig och en annan förare, och domaren gav mig tre sekunder extra som straff. Utifrån mitt perspektiv så såg nog incidenten lite hårdare ut än vad den var. Men jag förstår, regler är regler och man får inte köra på någon bakifrån.

Trots diverse missöden lyckas William Nilsson klättra i mästerskapstabellen. Han ligger efter helgen på tredjeplats med sina 51 poäng, sex poäng efter teamkompisen Ben-Philip Gundersen. Nästa deltävling i RallyX Nordic blir den 12 augusti i Nysum, Danmark.