Österlens spurt räckte inte mot Lund

0
1922
Lunds BK i gult besegrade Österlen FF med 3-2 i Svenska cupens första omgång.

Svenska cupens första omgång mellan Österlen FF och Lunds BK på tisdagskvällen verkade vara avgjord efter en timmes spel, men som en blixt från den klara Österlenhimlen reducerade hemmalaget både en och två gånger och hade även bud på kvittering i slutskedet. Gästerna från Lund höll dock undan till en 2-3-seger på Skillinge IP och är därmed klara för den andra omgången.

Andreas Birgersson nätade direkt för Lund

Ett tidigt baklängesmål var precis det som division 2-laget Österlen FF inte behövde mot division 1-laget Lunds BK. Det tidiga ledningsmålet i den andra minuten, signerat ettans skytteligaledare Andreas Birgersson, stärkte ett redan starkt Lund som visade snabbhet och stor aggressivitet i presspelet vilket gav Österlen minimalt med tid för bollbehandling. Första 30 minuterna klart på poäng till Lund som två minuter senare fick kvittens på sin starka halvtimme när Gustav Hillstedt placerade in 0-2 i fritt läge. Rättvist 0-2 till gästerna efter de första 45.

Anfallaren Viktor Ekblom tar sig fram i mitten och avlossar ett av Österlens få avslut på mål under den första halvleken.

0-3 blev 2-3 på två minuter

I inledningen av andra halvlek var det mycket nära 0-3 men Österlens keeper Matt Silva boxade undan bollen i sista momangen. Lunds trea skulle ändå komma. Mitt i en bra Österlenperiod ställde gästerna om och kombinerade sig fram till ett öppet läge som David Sax klippte in. 0-3 på resultattavlan med 30 minuter kvar. 167 betalande trodde nog att det hela var avgjort då men helt plötsligt hittade Victor Blixt fram till Fabian Karlsson som petade bollen förbi Marcus Norman i Lunds mål. Minuten senare var det Victor Blixts tur att hålla sig framme. Brorsan Jacob Blixt skickade in ett perfekt vänsterinlägg som Viktor Blixt var först på och som fick se sitt första mål i Österlentröjan rulla in till höger om Lunds målvakt.

Victor Blixt i vitt jobbade hårt matchen igenom, målpassade och gjorde dessutom sitt allra första mål i Österlentröjan.

2-3 i minut 73 och nu skiljde det helt plötsligt ingen division alls mellan lagen. Österlen tryckte på och Lund tvingades tillbaka. Det hittills så stabila Lundaförsvaret, med ÖFF-bekantingen Geronimo Balint som mittbacksrese, fick helt plötsligt darren.

Kvitteringsjakt med en man kort

Tyvärr tvingades Felix Weimers Claesson utgå skadad när det återstod cirka 10 minuter och eftersom alla byten redan var gjorda genomfördes jakten på kvittering med endast tio utespelare. En del av momentumet försvann men Österlen var ändå på vippen att kvittera, bland annat genom ett rökare från Jacob Blixt som dök precis utanför ena stolpen.

Slutresultat 2-3 och Österlens Svenska cupen-äventyr tog slut redan i den första omgången. Istället fullt fokus på serien som för Österlens del fortsätter med hemmamatch redan på lördag då IFK Berga gästar Skillinge IP.

Österlen FF – Lunds BK 2–3 (0–2)

Målen: 0–1 Andreas Birgersson (2), 0–2 Gustav Hillstedt (32), 0–3 David Sax (60), 1–3 Fabian Karlsson (72) och 2–3 Victor Blixt (73).

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here