Österlen går in i Svenska cupen i kväll

0
3872
Dejan Blagojevic lämnar Österlen FF och laddar om i division 4.

Mitt under fotbolls-VM:s avgörande gruppspel går Österlen FF in i den första omgången av Svenska cupen. För kvällens motstånd hemma i Skillinge står division 1-laget Lunds BK. Vinnaren lottas mot lag från Superettan eller Allsvenskan. Väldigt mycket på spel med andra ord.

Lunds BK är nykomlingar i division 1 södra där man just nu innehar sjundeplatsen. Men lundensarna kommer närmast från en tung 0-4-smäll i serien hemma mot Mjällby AIF. Samma siffror som Österlen besegrade Lund med då lagen möttes i Skillinge i fjolårets division 2-serie.

Framgångsrecept – ”jobba för varandra”

Hur ska ni besegra Lund denna gång?

– För oss handlar det om att rida på vårt fina sätt att jobba för varandra och verkligen göra allt på plan som ett lag. Endast så kan vi fortsätta nå framgångar. Sedan ser jag gärna att vi gör mål på fast situation, säger Österlen FF:s tränare Mladen Blagojevic.

Lunds anfallare Andreas Birgersson leder skytteligan i division 1 med tolv fullträffar.

Hur ska ni få stopp på honom?

– Vi mötte honom fjol i Räppe där han gjorde en väldigt bra säsong. Det är en väldigt bra anfallare med vältajmade djupledslöp som det gäller att se upp för. Det kommer handla om ett klokt och kollektivt försvarsspel blandat med ett par riktigt vassa individuella prestationer av backar och målvakt för att få stopp på honom och Lunds fina offensiv.

Trots skador och sjukdomar i den redan tunna truppen gjorde Österlen en stark insats i serien senast då Hässleholms IF 2-0-besegrades på bortaplan.

Hur är läget i truppen, vilka spelare är inte tillgängliga i kväll?

– Adam Barchan är inte redo efter hans ljumskskada, likaså Tibor Cica med lårskada och Tahir Krasniqi som har problem med en vad. Vidare är det endast att räkna med kortare inhopp för Joel Mårtensson, Felix Weimers Claesson och Darko Lukanovic som antingen har känningar eller nyligen kommit tillbaka från skada. Dessutom är det sjukdomar som spökar men där är det bara och trycka i sig lite alvedon och köra.

Möter gärna Bajen eller MFF

Vinner Österlen kvällens match väntar alltså motstånd från Allsvenskan eller Superettan i cupens andra omgång. Dessutom på hemmaplan.

Har du någon drömmotståndare som du gärna skulle vilja välkomna till Skillinge?

– Varför inte Malmö FF eller Bajen om man ska tänka publikmässigt, sportsligt är annars ett bottenkrigande superettangäng att föredra, avslutar Blagojevic.

Avspark 18.45 på Skillinge IP i kväll.