Amatören Hansen vann Svenska PGA-mästerskapet på Djupadal

0
1933
Österlens GK - Djupadal.
Efter söndagens slutrunda på Österlens GK stod en amatör som vinnare. 22-årige dansken Morten Toft Hansen, Hilleröd Golfklubb, spelade drömgolf och skrällvann i solskenet efter att ha spelat andra rundan på 65 slag.
Mårten Toft Hansen.
Foto Frida Bräster
Toft Hansen, 360 på världsrankingen för amatörer, gick ut i söndagens ledarboll med ett slags marginal och höll undan på ett imponerande sätt. Han behövde totalt 204 slag på sig under de tre tävlingsdagarna och slutade nio under par.
På tiobästalistan hittar vi ytterligare fyra danska och en norsk spelare. Bäste svensk blev Martin Eriksson, Kårsta GK, som blev totaltvåa. Tyvärr nådde ingen av spelarna från sydöstra Skåne söndagens finalrunda dit 45 spelare hade kvalificerat sig.

Nästa tävling i Swedish Golf Tour är Gamle Fredrikstad Open i Norge som spelas 19–21 juni.