Österlens GK laddar för det svenska PGA-mästerskapet

0
3250

I morgon inleds Men´s PGA Championship, även kallat det svenska PGA-mästerskapet, på Österlen Golfklubbs bana Djupadal. 156 spelare gör upp om ära och 375.000 kronor i prispengar. De 45 bästa (plus delningar) under fredagens och lördagens spel får spela söndagens slutrunda. Österlensport hängde med torsdagens Pro-AM-runda där sponsorer spelade tillsammans med den tävlande eliten.

Patrik Uttelius, Ystads Allehanda, spelade Pro-AM-rundan tillsammans med kompisarna Fredrik Henriksson och Martin Nejdebring. Tävlingsspelaren Daniel Jennevret var fjärde man i bollen.

– Detta är en av 14 tävlingar som ingår i Men´s PGA Championship och dessa spelare är de bästa vi har i Sverige. Det är extremt bra spelare som deltar här i helgen, säger Frida Bräster, ansvarig för herrarnas Swedish Golftour.

Många ur den nordiska golfeliten är alltså just nu på plats på Djupadal, däribland Ludvig Nordklint Kristianstads GK, Per Längfors Onsjö GK, Jacob Glennemo AIK GK, Mattias Gladbjenrg Danmark och Aksel Olsen Norge (bäst rankad av alla spelarna), så det är högklassig golf att vänta på den kuperade banan.

– Det är första gången jag spelar här på Djupadal och det gäller att planera spelet och tänka strategiskt eftersom den är rätt kuperad, säger Daniel Jennevret, som under Pro-Am-rundan var generös med tips och råd till sina medspelarna. I klippet nedan har precis Patrik Uttelius fått tipset att putta cirka två meter till vänster om flaggan.

Hålltiderna för helgens tävling på Djupadal

Österlens GK – Djupadal.

Fredag 8 juni:
Dag 1 PGA-mästerskapet med starttider från Hål 1 och 10 förmiddag (08:00-10:00) och
eftermiddag (13:00-15:00)

Lördag 9 juni:
Dag 2 PGA-mästerskapet med starttider från Hål 1 och 10 förmiddag (08:00-10:00) och
eftermiddag (13:00-15:00)

Söndag 10 juni:
Dag 3 Final PGA-mästerskapet med starttider från Hål 1 och 10 förmiddag (09:30-11:00)
Prisutdelning beräknas ske ca kl 15:00 på terassen i klubbhuset

Fritt inträde att se tävlingen.