Andreas Persson från Simrishamns MK tvåa i Påskracet

0
2030
Andreas Persson från Simrishamns MK slutade tvåa i A-finalen.
Helgens uppskjutna folkracetävling Påskracet på Svampabanan i Tomelilla blev en fin framgång för Andreas Persson från Simrishamns MK. Persson slutade tvåa med Gert-Göran Persson från Tomelilla MK på tredje plats. Damernas A-final vanns av Hilde Olsson, också från Tomelilla MK.

Stark körning i A-finalen

I Andreas Perssons första heat gick bränslepumpen i bilen sönder och han tvingades bryta. I de båda följande heaten var det fullt flöde i den nya bränslepumpen och han kunde vinna de båda heaten vilket kvalificerade honom till B-finalen. Ny heatvinst i B-finalen och nu väntade A-final. Efter en dålig start i A-finalen, sist in i första kurvan, gjorde han en mycket stark körning upp till en slutlig andraplats.

Resultat Påskracet i folkrace 2018

A-final herrseniorer
1. Bengt Svensson, Kristianstads FRC.
2. Andreas Persson, Simrishamns MK.
3. Gert-Göran Persson, Tomelilla MK.
A-final damseniorer
1. Hilde Olsson, Tomelilla MK.
2. Emina Nilsson, Christianstads RC.
3. Kajsa Bergstedt, Kristianstads FRC
A-final juniorer
1. Dennis Gudmundsson, Kristianstads FRC.
2. Alexander Jeppsson, Tomelilla MK.
3. Linus Persson, Tomelilla MK.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here