Knapp seger för Simrishamn över Sankt Olof i YA-cupen

0
3239

Sankt Olofs nick i överliggaren i matchens första anfall höll på att chocka Simrishamn i YA-cupens tredje omgång som under tisdagskvällen spelades på Kvarnvallen i Sankt Olof.

Anförda av defensive mittfältskuggen Lucas Olsson tog gästerna istället tag i matchen och hade under första halvlek stort bollinnehav utan att lyckas skapa de riktigt heta målchanserna framför hemmalagets starka backlinje. Men efter cirka 20 minuter visade Lucas Olsson även sina offensiva kvaliteter när han från nära håll styrde in 1-0 för sitt Simrishamn. Ett mål som skulle visa sig bli matchens enda.

Lucas Olsson med nummer 9 till höger styr in segermålet.

Dessförinnan hade Sankt Olof utnyttjat sin handikappstraff som de fick eftersom det skiljer en division mellan lagen (Sankt Olof spelar i division fem och Simrishamn i fyran). Petter Håkansson slog straffen och Tobias Andersson i bortamålet gick åt rätt håll och kunde greppa bollen – se filmklippet överst. Sankt Olof hade behövt det målet. Istället fortsatte Simrishamn att vara det bollförande laget under första halvlek.

Simrishamns tränare Marcus Svensson, till höger med armarna i kors, var nöjd över bollförande 15-årige Oskar Perssons insats.

Simrishamns Oskar Persson presterade en lysande första halvlek där han visade prov på både teknik, spelförståelse och framförallt rätt attityd. Han var även nära att rulla in 2-0 i slutet av första halvlek men avslutet mot öppet mål blev för löst. Halvtidsresultat 0-1.

I andra halvlek lyfte Sankt Olof fram positionerna rejält och jämnade ut bollinnehavet. När Simrishamns Tobias Andersson tvingades utgå på grund av skada i början av andra halvlek och bortalaget dessutom gjorde ett flertal byten tog Sankt Olof över matchen. Sankt Olofs spjutspets Jesper Larsson sysselsatte Simrishamns backlinje under hela matchen och avlossade ett par distansskott som dock inte vållade Simrishamns målvakt Tobias Andersson några större problem.

Sankt Olofs Jesper Larsson i gult skapade en del oreda i Simrishamnsförsvaret.

När frustrationen och gnället tilltog hos Simrishamn fortsatte Sankt Olof att jobba hårt i bollpressen, Rasmus Nygren gjorde en stark andra halvlek, och den stora kvitteringsmöjligheten skulle komma. Tobias Soneson måttade ett inspel längs marken som Jesper Larsson bara var en skosula från att peta in mitt framför Simrishamns mål. Andra halvan av matchen präglades av många resultatlösa långbollar från båda lagen. Slutresultat 0-1.

I YA-cupens kvartsfinal får IFK Simrishamn möta segraren i mötet mellan Skurups AIF och Tomelilla IF.

YA-cupen (tredje omgången)

Sankt Olofs IF-IFK Simrishamn 0-1 (0-1)
Mål: 0–1 Lucas Olsson.