Ystad Rockets föll efter en mycket jämn match

0
2606
Tuffa tag på Sandskogens ip.

Efter en mycket solig och varm söndagsmatch på Sandskogens IP drog Ekeby Greys det längsta strået mot Ystad Rockets. Efter en väldigt jämn uppgörelse slutade det 30-34 i bortalagets favör.

Det började bra direkt för Ekeby då de vann första lotten och Ystad gjorde matchens första kick off. Tidigt in i matchen sprang Ekebys Andree Persson förbi hemmalagets försvar. Ekeby lyckades även sparka bollen över ribban och fick därmed ett extrapoäng.

Ekebys försvarsspel var väldigt bra men de hade problem med Ystads Casper Andersson som ofta sprang sig fri på högerkanten. Efter att haft bollen ett tag på offensiv planhalva lyckades Robert Andersson kasta sig över mållinjen och sätta dit Ystads första touchdown. Ystads Mattias Mårtensson, som för övrigt är spelande tränare, tryckte dit extra poängen. 7-13 till Ekeby efter första kvarten.

Andree Persson sprintade hem fem touch downs till sitt Ekeby Greys.

Ystad i ledningen efter andra kvarten

I början på andra kvarten var det mycket spel på mitten och inget av lagen kom någonstans tills Mattias Mårtensson i Ystad tog sig förbi och gjorde en touchdown. Ingen extra poäng och ställningen var då 13-13. Robert Andersson kastade sig återigen över mållinjen och den tredje touchdownen i rad var ett faktum. Mattias Mårtensson fixade återigen extrapoängen. Den otroligt snabbe Andree Persson i Ekeby sprang sig fri ännu en gång och gjorde Ekebys tredje touchdown. Istället för att skjuta bollen ovanför ribban så sprang nummer fyra Marcus Andersson i Ekeby runt Ystads försvar och lade bollen över mållinjen och gav Ekeby två extrapoäng och då var ställningen 20-21 till Ekeby. När det var 30 sekunder kvar visade Robert Andersson återigen hur snabb och smidig han är genom att trycka sig förbi försvaret och ge Ystad en ledning med 27-21 och en god känsla inför de två sista kvartarna.

27-28 efter tredje kvarten

Ekebys Andree Persson gjorde ännu en touchdown men den blev bortdömd på grund av ruff i en situation tidigare. Men bara ett par minuter senare gjorde nummer åtta Cristian Andersson i Ekeby en touchdown och Ekeby gjorde även ett extrapoäng. Nu stod det 27-28 till Ekeby.

Ystad Rockets i grönt vs Ekeby Greys i grått.

Avgjorde med touch down i sista minuten

Efter en händelselös fjärde kvart gjorde Ystad en variant som resulterade i tre poäng och då hade de ledningen med 30-28. Andree Persson, planens bästa spelare, fastställde slutresultatet 30-34 genom ytterligare en touchdown på vänsterkanten.

– Det var en riktigt tajt match, det svängde fram och tillbaka hela tiden. Vi är där, vi är med men får inte riktigt till tacklingarna, säger Mattias Mårtensson.

Ni styrde första halvan av matchen och gjorde då de flesta uppspel på er högerkant, var det planerat?

– Ja, amerikansk fotboll är mycket som ett schackspel. Det gäller att ställa våra bästa killar mot deras svagaste. Nu har vi spelledigt nästa helg och sedan är det Jönköping borta som gäller. Dom är nya i vår serie, det ska bli kul och vi ser verkligen fram emot den matchen.

Målet med säsongen?

– Förra säsongen blev vi fyra och missade slutspelet precis. I år vill vi gå till slutspel och då måste vi bli topp tre i serien, avslutar Mattias Mårtensson.

Poänggörare Ystad Rockets: 18 poäng Robert Andersson och 12 poäng Mattias Mårtensson.

Ystad Rockets spelande tränare Mattias Mårtensson laddar för extrapoäng.

Text och bild: Harry Esbjörnsson och Axel Orrenius, PRAO-elever från årskurs 6 på Nils Holgerssonskolan i Simrishamn.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here