Framgångar för Simrishamnsbröder på rallyvägarna

0
2769
Framgångar för bröderna Persson, Simrishamns MK, och deras co-drivers.
Under årets två första rallytävlingar på grus i Sydsvenska Rallycupen har bröderna Persson från Simrishamn imponerat i klassen B-förare VOC/Gr F.

Fredriks punktering öppnade för storebror Andreas

Lördagen den 21 april var det premiär på Sydsvenska Rallycupen och Södra Bilsportsförbundets DM. Till start i Silverkongen i Älmhult kom tio ekipage från sydöstra Skåne. Bröderna Andreas och Fredrik Persson, Simrishamns MK, blev 1:a respektive 3:a i klassen B-förare VOC/Gr F. Här ledde Fredrik fram till sträcka 5 där en punktering fördärvade dagen, men storebror Andreas övertog förstaplatsen och förvaltade den ända in i mål. Dessutom vann Ola Schön Tomelilla MK och Johan Widerberg Simrishamns MK sina klasser.

Ombytta roller i Anderslövsrallyt

Under den gångna lördagen var det dags för Anderslövsrallyt, första deltävlingen ingående i Bilsport Rallycup. Även denna gång höll sig bröderna Persson framme. Fredrik Perssons däck höll luften hela vägen och tillsammans med kartläsaren Johan Haak segrade paret med 4 sekunders marginal ner till Andreas Persson med kartläsaren Magnus Andersson i den stora VOC/Gr F-klassen. Sex ekipage från sydöstra Skåne kom till start i Anderslöv.