0-0 i Österlens hemmapremiär

0
1848
Bassam Ahmad på väg att ta sig förbi motståndarförsvaret.

Österlen FF tog på söndagseftermiddagen årets första poäng i division 2 östra Götaland. Jönköpingslaget Råslätts SK, nykomlingar i tvåan, visade sig vara en svår nöt att knäcka hemma på Skillinge ip.

Matchen blev inte den offensiva tillställning som Österlentränaren Mladen Blagojevic trodde på innan matchen. Publiken fick se två lag som försökte hitta rätt i sina offensiva positioner. Den bitvis ojämna gräsplanen gjorde att lagen vårdade bollen extra varsamt. Två stabila försvar eliminerade de flesta anfallsförsöken.

I första halvlek hade Österlen störst bollinnehav men lyckades inte skapa de riktigt heta målchanserna. Förutom i den 42:a matchminuten då de flesta trodde att Bassam Ahmad skulle spräcka Råslätts nolla från nära håll. Men Råslätts målvakt gjorde en störtdykning och avvärjde. Returen studsade hit och dit innan högerbacken Adam Barchan till slut tryckte in bollen men linjedomaren viftade gulflagg och menade att målet gjordes i offsideposition.

Österlens löpvillige ytterback Adam Barcham hade en boll inne som dömdes bort för offside.

Råslätt stack upp i ett par farligheter. Efter en långt inkast i den åttonde minuten fick en Råslättspelare på ett skott som Österlens målvakt Matt Silva gjorde en reflexräddning på och efter en halvtimme träffade en rödtröja Österlens överliggare med ett överraskande kantskott.

Nära bortaledning. Abraham Ibrahims (#10) skott passerade både Jacob Blixt (#11) och Jonatan Karlsén (skymd) men längst där bak gjorde Matt Silva en reflexräddning.

I andra halvlek var det Råslätt som hade mest boll. Österlen fortsatte att leta efter de offensiva vägarna utan att hitta ända fram. Österlen bytte fyra spelare en bit in andra halvlek vilket gav hemmalaget extra energi och ett visst tryck mot bortalagets mål. Men mer än några nära-lägen kom inte Österlen FF denna eftermiddag. Mållöst i duggregnet på Skillinge ip.

Nästa hemmamatch för Österlen FF är den 28 april kl 14.00 då Asarums IF besöker Skillinge.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here