Succé för Österlenduo i The Belgium Open

0
2001
Markus Nilsson och Andreas Ohlsson gjorde succé i deras första turnering.

De hade endast tränat touchtennis i ett par månader. Under lördagen deltog Markus Nilsson och Andreas Ohlsson i The Belgium Open, en masterstävling med hela världseliten på plats. ”Jag har ingen koll på hur bra de andra är men det är de bästa i världen som deltar så det ska bli kul att se hur vi står oss”, sa Andreas Ohlsson till Österlensport strax innan avresan till Belgien.

Nu vet vi. Nilsson och Ohlsson står sig riktigt riktigt bra. Markus Nilsson förlorade visserligen mot en duktig motståndare i den första omgången och fick därför spela B-slutspel. Väl där sopade han banan av samtliga motståndare och tog alltså hem hela B-slutspelet! Andreas Ohlsson gick hela vägen till kvartsfinal i A-slutspelet där det blev förlust mot en av finalisterna!

Andreas Ohlsson inför, The Belgium Open, sitt livs första tochtennisturnering.

Hur känns det att för första gången ha tävlat i touchtennis?

– Det var en riktig rolig upplevelse att vara här. Roligt att möta andra spelare.
Hela evenemanget var toppen med fina grusplaner i en genuin tennismiljö och trevliga motspelare med stort sportsmanship, berättar Markus Nilsson från Belgien dagen efter succén.

Trodde ni att det skulle gå så här bra?

– Vi hade inga förväntningar på resultat innan och det var lite av grejen att vi var nyfikna på att se var vi stod.

Mötte ni några av världsstjärnorna?

– Ja, vi mötte flera spelare av de absolut bästa. Andreas förlorade kvarten mot en spelare som sedan gick till A-final.

Något som överraskade er i spelet jämfört med när ni tränar hemma i Simrishamn?

– Grusunderlaget, och att spela utomhus var lite annorlunda än i Rörums sporthall och Korsavadshallen där vi tränat. De bästa spelarna hade servar som hästsparkar!

The Belgium Open spelades på grus.

Vann ni några poäng på touren?

– Andreas spelade in 250 rankingpoäng och en symbolisk summa på 60 euro. Oklart hur  de räknar i B-slutspelet. Allt kommer registreras på touchtennis.com.

Hur firade ni framgångarna?

– Vi firade med barbecue och en kall öl.

Vad händer nu, tänker ni spela fler turneringar på touren?

– Idag gör det ont i kroppen. Andreas spelade sex matcher och jag åtta matcher inklusive  dubbelmatcher men det var det värt. Vi kommer absolut åka på fler event. Många spelare önskade att vi skulle arrangera ett event i Sverige. Det var många som var nyfikna på oss och ville komma hit, avslutar Markus Nilsson.

Läs mer om The Belgium Open >>