Ystad körde över Alingsås

0
1924
Ystads IF:s Kim Andersson flyger högt i mötet med Alingsås HK.

Visserligen kontrade Alingsås HK in matchens första mål men sedan var det inget snack. Ystads IF hade bestämt sig och spelade en fantastisk handboll i första halvlek. Ledning med nio bollar i halvtid (18-9) och efter en relativt avslagen andra akt slutade onsdagskvällens match i Ystad Arena 32-26 till hemmalaget.

Det mesta fungerade för Ystad under de första 30 minuterna. Inspel till Calle Löfström på linjen (totalt sju mål), kyliga kantavslut av Hampus Andersson, trygge Anders Persson mellan stolparna – och så Kim Andersson som visade upp en stor handboll med briljanta passningar, uppoffrande försvarsspel och totalt fyra mål. Redan efter 12:15 tvingades Alingsås till sin andra timeout. Ställningen var då 9-3 till Ystad.

Carl Löfström var hundraprocentig på linjen.

Alingsås supportergrupp ”Blåljusen” trummade på allt vad de orkade på läktaren, men de som trummade bäst på plan var utan tvekan Ystad.

Alingsås HK supporterklubb Blåljusens trummande hjälpte inte denna gång.
En, två, tre, fyra Alingsåsspelare försöker få stopp på Ystads Kim Andersson.

Den andra halvleken blev en rätt avslagen historia. Visserligen knaprade Alingsås in ett par bollar när Ystad stundtals blev aningen bekväma men hemmalaget kontrollerade matchen även då. Ledningen var som minst sex bollar under andra halvlek.

Stort utropstecken för Ludvig Hallbäck! som verkligen tog chansen när han fick förtroendet från start. 17-årige speedkulan Hallbäck imponerade stort med sitt energifulla agerande vilket också resulterade i totalt sex kassar.

– Jag var lite nervös före matchen men det gick över och då var det bara att köra på, sa Ludvig Hallbäck efter matchen.

Nu väntar en femte och avgörande kvartsfinal. Matchen spelas på måndag i Alingsås och känns helt öppen men om Ystad kopierar första onsdagskvällens första halvlek är möjligheterna stora att publiken i Ystad, i kväll 1704 betalande, får se sitt vita lag spela SM-semifinal.