Cimrishamn spurtade för sent mot starkt Helsingborg

0
1924
Publiken bjöds på en välspelad och underhållande match mellan FC Cimrishamn och FBC Helsingborg.

FC Cimrishamn föll även i den andra matchen i kvalserien till division 2. När FBC Helsingborg gjorde 1-6, fem minuter in i slutperioden, kändes lördagens match i Jonebergshallen avgjord. Cimrishamn visade dock hög moral och visade stundtals upp ett riktigt bra spel och krympte successivt avståndet i målprotokollet, men närmare än 5-6 kom inte FCC.

Effektivt powerplay av Helsingborg

Helsingborgs mycket unga lag, alla 16-19 år, fick en smakstart redan efter 48 sekunder när matchens första skott gick i mål. Efter 12 minuter fick FCC spela i powerplay. En ribbträff där bollen studsade rakt ner på mållinjen var ytterst nära att resultera i FCC:s numerära överläge. Två täta försvar och två storspelande målvakter höll tätt fram till den 15:e minuten då bortalaget hittade rätt i ett sitt powerplay. Ytterligare ett powerplay-mål för Helsingborg i slutet av perioden gjorde ställningen till 0-3 efter den första perioden.

Björborn fick hål på Inkinen

Cimrishamn kom ofta i skottlägen men helsingborgarna täckte undan de flesta skotten. Och de skott som gick på mål tog bortalagets målvakt Niklas Inkinen hand om. Mitt i period två utökade Helsingborg till både 0-4 och 0-5. Tungt för FCC som inte fick utdelning på många fina anfall och alla skott på mål. Men när endast nio sekunder återstod av den andra perioden sprang FCC:s Andreas Björborn sig fri, rundade målvakten och la snyggt in 1-5-reduceringen.

FCC:s Tobias Johanssons skott är på väg mot krysset men Helsingborgs målvakt Niklas Inkinen hade en fantastisk eftermiddag i Jonebergshallen och styrde undan även detta skott.

När Helsingborg efter fem minuter i slutperioden gjorde 1-6, lagets tredje powerplay-mål, tappade matchen momentum. Helsingborg försvarade sig väl och tron på en matchvändning minskade i hemmalaget. Plötsligt studsade dock bollen rätt för hemmalaget och två Björborn-mål inom 40 sekunder, fram till 3-6, tände hoppet. Sista halvan av tredje perioden blev en mycket underhållande och välspelade match.

Har FCC någonsin mött ett så bra motstånd och själva presterat en bättre innebandy?

Efter 16.57 fick publiken se ett riktigt klassmål när hemmalagets Viktor Lykkegaard med kraft och snabbhet dribblade bort Helsingborgs försvar och sprätte upp bollen i bortamålets ena kryss. Endast sju sekunder senare studsade bollen rätt igen när hemmalagets Andreas Björborns skott turligt styrdes in via en bortaförsvarare. Men närmare än 5-6 kom inte FCC. Helsingborgs effektivitet i powerplay (tre mål på tre försök) och ett samlat försvarsspel toppat med en grym målvakt blev en för svår nöt att knäcka för Cimrishamn. Förlusten mot Helsingborg innebar att chansen till division 2-spel nästa säsong försvann trots att en match återstår, borta i Bjuv mot VV84.

Många bra i tappert kämpande FCC

Till bäste spelare i Helsingborg utsågs mycket välförtjänt målvakten Niklas Inkinen och i hemmalaget fick Andreas Björborn ta emot priset. FCC visade ännu en gång stark lagmoral genom att aldrig ge upp. Andreas Larsson, Veton Gashi, Henrik Dahlström, Simon Hedqvist och Patrik Leijon gjorde alla starka arbetsinsatser.

FC Cimrishamn-Helsingborg FC 5-6 (0-3,1-2,4-1)
Målskyttar Cimrishamn: Andreas Björborn 4 och Viktor Lykkegaard 1.
Målskyttar FBC Helsingborg: Elliot Windfeldt 2, Oliver Windfeldt 1, Ludvig Gabrielsson 1, Noel Ensmark 1 och Hobbe Zachau 1.
Publik: ja, välfyllda läktare där FCC:s klack höll igång med både trummor och sång.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here