Frustrerat Ystad när Alingsås kvitterade matchserien

0
2403
Med uddamålssegern över Alingsås HK i den första kvartsfinalen i ryggen rivstartade Ystads IF kvartsfinal två hemma i Ystad arena. Innan matchuret ens nått tre minuter stod det 3-0 och Alingsås tvingades till en tidig timeout.

Helt jämn första halvlek

Kanske gick det för enkelt i matchinledningen? Ett par slarviga bolltapp och ofokuserade avslut senare var bortalaget ifatt målmässigt. Och när en av planens bästa spelare, Alingsås William Andersson Moberg, efter 13.33 satte bortalagets åttonde mål var Alingsås för första gången i ledningen, 8-7.

Alingsås, i blått, försvarsspel hade en bra kväll i Ystad arena.

Första halvleks sista fem minuter bjöd båda lagen publiken på en kanonad av missade passar och straffar vilket gjorde att halvtidsresultatet stannade vid tolv lika.

Ystad kom ifatt men tappade igen

Efter paus hittade Alingsås målvakt Gustav Skagerling det där flytet han saknade i matchinledningen och hans lagkamrater satte målchanserna. Alingsås kantspelare Andreas Berg och Andreas Flodman hittade hålen hos Ystads målvakt Anders Persson. Samtidigt hackade Ystads kantspel betänkligt. Utan att egentligen storspela hade Alingsås helt plötsligt skaffat sig en tremålsledning fram till 13-16 fem minuter in i andra halvlek. Men Ystad skulle komma tillbaka. Kim Anderssons reducering till 18-19 och Alexander Borgstedts kvittering till 19-19 tände både publiken och hemmaspelarna.

Alingsås målvakt Gustav Skagerling får upp högerhanden och styr undan Ystads Hampus Anderssons straff i första halvlek.

Skagerling fortsatta sitt storspel mellan stolparna och Alingsås kunde återigen gå ifrån. Vid ställningen 20-24 efter 22.39 var det Ystads tur att ta timeout. När fem minuter återstod gjorde Ystads Jeppe Krogh Simonsen viktiga reduceringen fram till 23-25. Nu fanns chansen för hemmalaget.

Gustav Skagerling i huvudroll

Avslutningen blev rörig och hetsig. När Ystads Kim Andersson blev knuffad i ett skottögonblick fick Alingsås målvakt Gustav Skagerling bollen upp mot huvudtrakten för andra gången i matchen. Kim Andersson kanske skulle haft straff där, inte minst med tanke på att Alingsås fick straff i anfallet innan i en liknande situation. Kim Andersson lackade till och hamnade i heta ordväxlingar med både Alingsås tränare Mikael Franzén och domarna Andreas Isén och Martin Strand vilket ledde till att Andersson fick sätta sig på botbänken i två minuter.

Alingsås tränare Mikael Franzén och Ystads Kim Andersson hamnade i en het ordväxling i slutet av matchen.

Möjligheten för Ystad att komma ifatt Alingsås minskade därmed markant. Alingsås höll rutinerat undan och vann till slut med 24-28 (12-12) och kvitterade därmed till 1-1 i matchserien. Ystad gjorde en helt okej match men om Ystad ska ta sig vidare till semifinal krävs det att alla lagdelar presterar maximalt. Så bra är nämligen Alingsås.

Ystad arena borde varit fullsatt

Kvartsfinal på hemmaplan. Fredagkväll. Avkast 19.30. Klacken White Angels gjorde comeback på läktarplats med sina megafoner, larmsignaler och trummor. Handklappor till alla sugna och en dansande maskot i toppform. Okej, det var skapligt med folk på läktarna men långt ifrån lapp på luckan. Det borde naturligtvis ha varit smockfullt i Ystad arena denna fredagkväll. Hallå Ystad, det är slutspel i Handbollsligan! Det blir inte festligare än så här. Fjärde kvartsfinalen spelas hemma i Ystad onsdagen den 11 april kl. 19.00. Fyller Ystadsborna upp arenan då?

Återstående matcher i kvartsfinalserien mellan Ystads IF och Alingsås HK

Kvartsfinal 3: Onsdag den 28 mars kl 19: Alingsås-Ystad.
Kvartsfinal 4: Onsdagen 11 april kl 19: Ystad-Alingsås.
Eventuell kvartsfinal 5: Måndagen den 16 april kl 19: Alingsås-Ystad.