Glädjescener när Cimrishamn blev klart för kval

0
2370
Jubel och glädje efter att FC Cimrishamn säkrat kvalplatsen till division 2. Lagkapten Fredrik Hennigor till höger leder glädjetåget. Foto Österlensport Henrik Malmqvist

Efter en formidabel andra period säkrade FC Cimrishamn på lördagseftermiddagen kvalplatsen till division 2. Segersiffrorna i Jonebergshallen blev till slut hela 15-4 i Österlenlagets favör.

Redan nedflyttningsklara IBK Höllviken kom till spel med ett ungt spelskickligt lag som inledningsvis stretade emot bra och i sjunde minuten fick gästerna möjligheten att spela powerplay. Cimrishamn klarade av det numerära underläget och skakade dessutom fram ett friläge genom Veton Gashi. 0-0 efter halva första perioden men två snabba hemmamål satte Cimrishamn i förarsätet. I den spelmässigt jämna perioden jämnade Höllviken även till resultatet fram till 2-1 som också var ställningen efter period ett.

FC Cimrishamn klart för kval. Fredrik Hennnigor och Linus Lundh Hansen gör sitt bästa för att skymma sikten för Höllvikens målvakt. Foto Österlensport Henrik Malmqvist

– Vi spelade jättenervöst i första. Att spela sådana här viktiga matcher inför stor publik med klack innebär en viss press. Alla har inte den erfarenheten. I pausen sa vi till varandra att bara köra och när vi släpper loss är vi ett riktigt bra lag, säger den spelande assisterande tränaren Andreas Björborn.

Full fart även på läktarplats i Jonebergshallen.
Foto Österlensport Henrik Malmqvist

Och som dom släppte loss. Storpubliken bjöds på snabb och effektiv innebandy med flera klassmål och när Andreas Björborn 13.13 in i den andra perioden frispelade Patrik Leijon som snyggt sprätte in 9-2-målet var matchen avgjord. 9-1 slutade perioden, totalt 11-2 efter två perioders spel.

Sista perioden blev en avslagen tillställning med stundtals nonchalant spel. Höllviken tilläts reducera två gånger om. Cimrishamn trummade på och när knappt fyra minuter återstod blev Veton Gashi matchens sista målskytt när han satte lagets 15:e mål.

Andreas Björborn gjorde återigen en stark arbetsinsats och svarade dessutom för sju poäng (tre mål och fyra assist). På 21 seriematcher i division 3 södra Skåne gjorde Björborn 39 mål och spelade fram till 32, totalt 71 poäng, överlägset bäst i serien.

Andreas Björborn är svårstoppad.
Foto Österlensport Henrik Malmqvist

Grattis till kvalplatsen, och till segern i både poängligan och skytteligan, imponerande!

– Tack. Jag vill alltid vara bäst, det är den kravbild jag har på mig själv. Hela laget gör det bra och flera spelare har höjt sig sen förra säsongen. Ta Carl (Ackerlen) till exempel, han spelar riktigt stabilt försvarsspel och går sällan bort sig, berömmer Andreas Björborn.

Hur ser du på era chanser i kvalet?

– Svårt att säga. VV-84 (från Bjuv) har några gamla rävar som är duktiga. Eslöv vet jag inte mycket om. Jag tror vi har stora möjligheter att gå upp, det gäller att vi spelar vårt spel. Vi har en positiv känsla inför kvalspelet eftersom vi lyckades så bra i förra årets kval, avslutar Andreas Björborn, som tillsammans med huvudtränaren Anders Bäckman skrivit nytt kontrakt inför nästa säsong.

Kvalets spelprogram är inte fastställt ännu men förutom VV-84 SK Bjuv och Eslövs IBF möter FCC även FBC Helsingborg. Vi återkommer med datum och tider.

Matchfakta FC Cimrishamn – IBK Höllviken

Slutresultat: 15-4 (2-1, 9-1, 4-2)
Målen 
FC Cimrishamn: Andreas Björborn 3, Tobias Johansson 3, Patrik Leijon 3, Viktor Lykkegard 2, Veton Gashi 2, Fredrik Hennigor 1 och Andreas Larsson 1.
Målen IBK Höllviken: Carl Rydengård 3 och Jacob Falk-Henriksson 1.
Utvisningar: FC Cimrishamn 1 x 5 minuter + 4 x 2 minuter, IBK Höllviken 2 x 2 minuter.
Publik: ca 145.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here