Slutspurt i motionsserien FCC-ligan

0
2212
FCC-mixlaget vs Los Banjos.

Den nystartade motionsserien i innebandy i Simrishamn – FCC-ligan – är inne slutskedet. Efter söndagens besök i Jonebergshallen kan vi konstatera att serien är ojämn både vad gäller tabellen och spelarnas skicklighet.

Tre lag, Bandydos, Svarta gänget och Los Banjos, har seglat iväg i tabelltoppen. Bandydos har en poängs försprång till tvåan Svarta gänget och tre till Los Banjos när en omgång återstår. Bandydos håller troligen undan i toppen och tar hem seriesegern. Övriga två lag, FCC-mixlaget och Nisselaget, sladdar rejält i tabellen. Laget Blåljusen har utgått.

FCC-mixlaget enda laget med både tjejer och killar i FCC-ligan

FCC-mixlagets tvåmålsskytt Josefine Nordh #21 skapar oro framför Los Banjos mål.

I söndagens första match mötte FCC-mixlaget Los Banjos. FCC-mixlaget är det enda laget som ställer upp med både tjejer och killar. Och FCC-mixlagets fem tjejer och tre killar stod emot bra inledningsvis. Det dröjde till den sjunde minuten innan Los Banjos Robin Sjöstrands backskott rann in till vänster om FCC-mixlagets målvakt. I första periodens sista minut gjorde Los Banjos ytterligare två mål. 3-0 till Los Banjos efter den första perioden.

I den andra perioden reducerade FCC-mixlaget till 4-1 genom Josefin Nordh men Los Banjos stora spelövertag matchen igenom gav resultat även i målprotokollet. När andra perioden var till ända var ställningen 6-1 till Los Banjos och matchen kändes avgjord.

I den sista perioden fortsatte målen att trilla in bakom FCC-mixlagets tappert kämpande målvakt. Josefin Nordh gjorde sitt andra mål för FCC-mixlaget när hon reducerade till 7-2 men på slutet petade Los Banjos in ytterligare tre mål fram till slutresultatet 10-2.

I söndagens andra match kom Nisselaget till start med endast tre spelare och tvingades låna in två spelare från andra lag. Det hjälpte föga, serieledarna Bandydos vann med hela 24-3.

Tabell och återstående matcher i FCC-ligan hittar du här >>