Resultaten gick Cimrishamns väg – har allt i egna händer

0
3646
FCC tackar publiken i Jonebergshallen.

Helgens resultat i innebandyns division 3 södra Skåne gick FC Cimrishamns väg. Lagen som utmanade FCC om kvalplatsen, IK Stanstad och IBK Finn, spelade lämpligt nog oavgjort vilket innebär att lördagens match mot IBK Höllviken hemma i Jonebergshallen blir helt avgörande. Vinst där och det väntar tre spännande kvalmatcher för att försöka ta sig upp till division 2.

– Nu har vi allt i egna händer. Det känns bra, vi ska ta chansen, säger FC Cimrishamns tränare Anders Bäckman.

Läget i truppen inför lördagen?

– Förra veckan hade vi lite småskavanker på några spelare men nu är alla återställda och friska. Hela truppen har laddat batterierna och är helt tillgänglig, det ser mycket bra ut, säger Bäckman.

Tufft men inte omöjligt att vinna kvalet

Att ta sig upp till tvåan blir tufft men är absolut ingen omöjlig uppgift. Fyra jämna lag, två division 2-lag och två division 3-lag gör upp om en plats i nästa säsongs division 2. Som det ser ut nu spelar FCC hemma mot SK Bjuv (division 2) och möter FBC Helsingborg (division 2 Skåne) och Eslövs IBF (division 3 norra Skåne) på bortaplan.

FCC:s sista match i serien spelas alltså nu på lördag den 17 mars kl 15.00 hemma i Jonebergshallen. Om laget har rätt fokus och undviker underskattning (IBK Höllviken har endast vunnit en match i årets serie och är alltså redan klara för nedflyttning) kan det bli en riktigt rolig eftermiddag för innebandypubliken på Österlen.

– Vi hoppas på lika stort publikstöd som senast då det var trummor och bra tryck i hallen. Det är roligt och inspirerande att spela inför stor publik. Blir det kval blir det supporterbussar till bortamatcherna, avslutar Bäckman.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here