Österlens golfklubb satsar på padel

0
3437
Padel

Racketsporten padeltennis, eller padel, är i ropet. På flera platser i Sverige är köerna långa för att börja spela. Österlens GK hänger på trenden. Tack vare ett bidrag från Allmänna arvsfonden hoppas golfklubbens klubbchef Gustav Andersson att två padelbanor står färdigställda redan till sommaren.

– Vi är väldigt glada för detta som gör att vi kan bredda oss med en helt ny sport, säger Gustav Andersson.

Multifunktionell golfklubb

Hur fick ni idén till projektet?

– Jag fick idén redan för fem år sen. Vi vill välkomna nya människor hit till golfklubben. Alla kanske inte vill spela golf och då blir padel ett perfekt komplement till golfen. Vi har ju redan omklädningsrum och duschar, klubbhus och restaurang på plats. Vi blir en multifunktionell golfklubb och en mötesplats för klubbens och bygdens ungdomar, säger Gustav Andersson.

Ystad har redan två padelbanor

Ystad har sedan tidigare två padelbanor intill tennisbanorna vid Saltsjöbaden men i Simrishamn saknas möjligheten. Tack vare Allmänna arvsfondens bidrag på 780.000 kronor slipper Simrishamns invånare och besökare åka till Ystad för att spela padel. Men först ska resterande del av projektets budget finansieras. De två färdiga banorna beräknas kosta mellan 1-1,3 miljoner kronor.

Lilla Vik eller Djupadal?

– Vi har inte bestämt var banorna ska byggas men vi har större ytor på Djupadal så troligtvis blir det här på Djupadal. Det tar ungefär åtta veckor att bygga banorna och innan vi startar ska vi såklart undersöka om det behövs bygglov. Det vore roligt att arrangera ett klubbmästerskap i sommar, avslutar Gustav Andersson, som redan fått många intresseanmälningar från simrishamnare som vill börja spela padel.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here