Oavgjort mellan Ystad och Kristianstad

0
2303
Handbollsligans omstart bjöd på Skånederbyt mellan Ystads IF och IFK Kristianstad i Ystad Arena. Det blev en jämn drabbning där det ända in i det sista var osäkert vilket av lagen som skulle vinna. Det blev till slut delad pott, 29 lika, efter hemmakvittering när endast 13 sekunder återstod.

Fördel Ystad efter första halvlek

EM-silvermedaljörerna Albin Lagergren och Philip Henningsson saknades i Kristianstad denna kväll. Det gav publiken i Ystad förhoppningar om revansch för förlusten senast i Kristianstad. Kristianstad var i knapp ledning större delen av första halvlek. Ystad kom ifatt till 10-10. Då tog Kristianstad time out och kunde strax därefter rycka målmässigt fram till 11-13. Ystad utnyttjade en bortautvisning och hade i matchminut 29 svängt matchen och för första gången tagit ledningen, 15-14, genom Hampus Andersson. Det var också ställningen efter första halvlek.
Hampus Andersson, i vitt, svarade för åtta fullträffar för sitt Ystads IF.

Skottvillig Kim Andersson

Till andra halvlek hade Ystads Kim Andersson plockat med sig storkanonen från omklädningsrummet. Tre raka distansrökare från honom gjorde ställningen 20-17. Och när Ludvig Hallbäck kort därefter kontrade in 21-17 var mästarna i gungning. Kristianstad tog då time out, bytte målvakt (Richard Kappelin ut och Leo Larsson in) och hittade bit för bit tillbaka in i matchen.
Stig Tore Moen Nilsens skott täcks denna gång av Alexander Borgstedt.
Avslutningen blev högdramatisk. Kristianstads Stig Tore Moens tre raka mål satte bortalaget i ledning med 27-28. Ystadskvittering och ny bortaledning innan Hampus Andersson med sitt åttonde mål kunde pricka in slutresultatet 29-29. Då återstod endast 13 sekunder av matchen men publiken i Ystad Arena fick alltså nöja sig med 58 mål denna afton.
Ystads klack fick jobba hårt för att överrösta de betydligt äldre supportrarna i Kristianstadsklacken

Matchfakta

Ystads IF-IFK Kristianstad 29-29 (15-14)
Målskyttar Ystads IF: Kim Andersson 8, Hampus Andersson 8, Anton Hallbäck 3, Jonathan Svensson 3, Eric Forsell Schefvert 3, Carl Löfström 1, Alexander Borgstedt, Linus Andersson 1, Ludvig Hallbäck 1.

Målskyttar IFK Kristianstad: Tim Sörensen 9, Stig-Tore Moen Nilsen 9, Olafur Gudmundsson 5, Mario Lipovac 3, Helge Freiman 2, Viktor Hallén.