Tredje raka förlusten för Cimrishamn

0
3035
FC Cimrishamn jagade förgäves. Tredje raka förlusten och kvalplatsen uppåt i seriesystemet hänger löst.

Lördagens hemmamöte med toppkonkurrenten IBK Finn från Lund blev en ny notering i FC Cimrishamn:s förlustkolumn. Tredje torsken i rad, denna gång med 5-7. Flytet och den tidigare serieledningen har förbytts till missflyt och en tredjeplats. Sju omgångar återstår för FCC som nu behöver plocka in fem poäng på just IBK Finn för att nå kvalplatsen, den som i sin tur kan leda uppåt i seriesystemet. Svårt, men inte omöjligt.

Positiv inledning

Det såg annars bra ut inledningsvis för hemmalaget. Efter en energifull och fokuserad uppvärmning tog FCC initiativet direkt. Spelövertag och viktig förstaräddning av Henrik Dahlström i hemmamålet efter två minuters spel. I den sjätte spelminuten tog matchbollen en rejäl flygtur upp bland takbjälkarna i Jonebergshallen. När den orangeabeigea plastbollen nådde marken studsade den perfekt fram till bortalagets Jens Ölmedal som sprintade sig loss och lyfte in matchens första mål. Kvitteringen kom efter 8.55 när Andreas Björborn påpassligt snappade upp en sargretur efter Viktor Lykkegaards backskott tätt utanför. Första perioden fick ett snöpligt slut när samme Lykkegaard drällde med bollen framför egen kasse och Emanuel Falk bara hade att stöta in bollen fram till bortaledning 1-2.

Inga enkla mål för FCC

Halvminuten in i andra perioden tilldömdes Finn ett frislag och i anfallsvågen efter frislaget gjorde gästerna 1-3. Två minuter senare rullade bortalaget igång ett mönsteranfall där bollen gick som på ett snöre. Elegant avslut fram till 1-4. FCC slet och jobbade matchen igenom för att komma ifatt. Och lägen saknades inte men skotten gick ofta utanför målramen eller täcktes effektivt av motståndarben och klubbor i trängseln framför mål.

Trångt framför IBK Finns målvakt.

2-4 av Andreas Björborn, fint framspelade av Albin Hammargren, 6.49 in i mellanperioden gav hopp men det här var en sån där match där FCC:s motståndare var effektiva och gjorde de enkla målen. När period två var över stod det 4-7 på resultattavlan.

Albin Hammargren lägger ett smörpass fram till Andreas Björborn (utanför bild) som gör ett av sina tre mål. Hammargren noterades även för ett eget mål samt en utvisning och tillhörde en av hemmalagets bästa denna eftermiddag.

Bra sista period gav endast ett mål

I den tredje perioden inledde FCC mycket starkt och pressade tillbaka Finn. Skott på skott avlossades mot bortamålet men det var inte förrän i box play efter åtta minuter som utdelningen kom. Nu kom en period i matchen där inte mycket hände. Förutom att matchtiden försvann. FCC:s time out efter 14.11 ändrade inte matchbilden. En sista möjlighet att krypa närmare målmässigt kom efter 18.25 i slutperioden då Finn drabbades av en dubbelutvisning (slag med klubba samt protest). Bortalaget försvarade sig exemplariskt och kunde rida ut även den sista FCC-forceringen. Slutresultat 5-7.

Simrishamns tränarduo (till höger) Andreas Björborn och Anders Bäckman behöver hitta tillbaka till det vinnande konceptet.

Matchfakta

Mål FC Cimrishamn: Andreas Björborn 3, Veton Gashi 1, Albin Hammargren 1,
Mål IBK Finn: Lukas Hedqvist 3, Emanuel Falk 2, Jens Ölmedal 1, Jens Lundqvist 1.
Utvisningar: FC Cimrishamn 1 x 2 minuter, IBK Finn 3 x 2 minuter.
Publik: ca 40.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here