Andra raka Jerringpriset till Peder Fredricson!

0
1761
Peder Fredricson vann igår Jerringpriset för andra gången. Här hyllas Peder Fredricson och övriga OS-medaljörerna i Kungsträdgården i Stockholm den 21 augusti 2016. Foto Frankie Fouganthin

Under måndagens Idrottsgala i Stockholm tilldelades Jerringpriset Österlenryttaren Peder Fredricson. Det var andra året i rad som den populäre ryttaren från Österlens Ridklubb fick ta emot den prestigefyllda utmärkelsen som svenska folket röstar fram.

I somras vann Fredricson EM-guld på hemmaplan i Göteborg med hästen All In. Dessutom var han med i det svenska lag som tog EM-silver. Det räckte för att vinna över de fyra andra som var nominerade till Jerringprisets finalomgång; Tove Alexandersson, Johan Kristoffersson, Sarah Sjöström samt Tre Kronor.

– Det är en otrolig känsla att få vinna för andra året i rad och den kommer jag att bära med mig resten av livet, sa Fredricson under sitt tacktal i Globen.

Vi som gillar ridsport på Österlen ställer oss stolta upp i stigbyglarna, lyfter på ridhjälmarna och gratulerar!