Halv seger för Blagojevic – SvFF ändrar beslutet

0
1673
Mladen Blagojevic, till vänster, som spelare under Kamratcupen i futsal.

Obegränsat antal byten eller tre byten som tidigare i fotbollens division 3 och 2, och division 1 för damer? Det blev lite mitt emellan när Svenska Fotbollsförbundet igår ändrade sitt eget beslut efter det upprop som Österlen FF:s tränare Mladen Blagojevic drog igång tidigare i vinter.

Mladen Blagojevic.

Gårdagens beslut under det extrainsatta representantmötet innebär att Blagojevic kan byta ända upp till fem spelare per match när division 2-fotbollen går igång i vår. Utöver halvtidsvilan får bytena göras vid maximalt tre olika tillfällen. Det går alltså inte att spara fem byten till slutet av matcherna för att på så sätt suga tid, maska.

Det tidigare något märkliga beslutet om obegränsat antal byten stoppades alltså nu med röstsiffrorna 34-8. Helst hade Blagojevic och hans protesterande tränarkollegor sett att regeln med tre byten, som gäller i de högre serierna, hade behållits. Regeln med fem byten kommer successivt att utvärderas under säsongen.

– En seger för fotbollen firas idag. Tillsammans är vi starka, skriver Blagojevic på Facebook.

Läs om bakgrunden här >>