Frustrerande förlust för Cimrishamn 03-04 mot Helsingborg

0
2316

Nyligen besegrade FC Cimrishamns A-lag topplaget IBS Svedala och gick som nykomling upp i serieledning i division 3 södra Skåne.

FCC har även fyra aktiva barn- och ungdomslag i åldersgrupperna 03-04, 05-06, 07-08 och 09-12. I söndags hade 03-04-laget långväga gäster då FC Helsingborg kom på besök till Jonebergshallen i Simrishamn. Det blev en jämn match som helsingborgarna till slut vann med två måls marginal.

Första perioden präglades av starkt försvarsspel från båda lagen. Tillfälligheter och slumpartade situationer ledde fram till Helsingborgs 2-0-ledning efter knappt sex minuters spel. Två minuter senare höll sig Emil Öhrdén framme och kunde påpassligt trycka in viktiga hemmareduceringen fram till 1-2, ett resultat som stod sig perioden ut.

Emil Öhrdén #31 gjorde FCC:s viktiga 1-2-reducering.

I andra perioden sökte FCC-spelarna förgäves efter det disciplinerade och framgångsrika presspel över hela banan som inför matchen resulterat i fem raka matcher utan förlust. Och när väl målchanserna dök upp saknades skärpan i avsluten. Istället visade gästerna effektivitet och kunde göra ytterligare två mål fram till 4-1-ledning inför den avslutande tredjedelen. Frustrerande tremålsunderläge för FCC i den spelmässigt jämna matchen.

FCC startade tredje perioden bra, klarade av ett numerärt underläge utan problem och kunde efter 8.12 göra 2-4 genom Alexander Vokoun. Nu släppte hemmalaget handbromsen helt och jagade ursinnigt för att nå ytterligare reducering.

Anfallaren Axel Orrenius jobbade hårt för att sätta press på motståndarförsvaret.

Helsingborgsspelarna höll dock huvudena kalla, spelade smart och kunde efter halva den avslutande perioden göra 2-5. Matchavgörande trodde nog de flesta i Jonebergshallen. Men FCC visade lagmoral och krigade sig in i matchen ännu en gång. Efter 11.41 gjorde Philip Ossbring rättvist 3-5 och chansen att jaga ikapp Helsingborgs försprång fanns fortfarande. I takt med att gästerna fortsatte spela väldigt disciplinerat steg frustationen i hemmalaget och Helsingborg kunde hålla undan. Slutresultat 3-5.

Pelle Johansson, #45 i mitten, tackar FC Helsingborg för en välspelad match.

I tabellen ligger FC Cimrishamn femma med nio poäng (två segrar, tre oavgjorda och fyra förluster). Serien gör nu uppehåll under jul- och nyårshelgerna. Omstart för FCC:s del den 13 januari då Palmstaden IK väntar på bortaplan i Trelleborg.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here