Ny YIF-triumf mot Bajen

0
1786

Tredjeplacerade Ystads IF kunde med nöd och näppe slå tillbaka Hammarby IF, på tolfte plats inför matchen. Segersiffrorna i Ystad Arena blev till slut 26–24 efter underläge med 10–11 i halvtid. 1695 personer, varav ett 15-tal röststarka Hammarbysupportrar, betalade entré och fredagsmös åt hemmalagets arbetsseger.

Skånebajarna sjöng matchen igenom och tampades med hemmalagets handklappor.

Ystad virvlade loss rejält i inledningen och gick tidigt fram till en 4–0–ledning. Då tog Bajen timeout. Ett avbrott som stoppade blodflödet hos gästerna vars aggressiva och utgrupperade försvarsspel skapade problem för Ystad. Bortalagets disciplinerade spel gav resultat även i målprotokollet och i slutet av första halvlek ledde Hammarby med två bollar. Ystad var i gungning. När halvtidssignalen ljöd var ställningen 10–11 i bortalagets favör.

Kim Andersson trampade igång i andra

I början av andra halvlek tryckte Ystad tillbaka Hammarby som inte fick till sitt framgångsrika försvarsspel på samma sätt som i första halvlek. Kim Andersson fick fart på benen, ställde in siktet och bombade in ett par fullträffar från distans. Anders Persson i Ystads mål räddade ett friläge som hade inneburit kvittering för Hammarby fram till 22–22. I anfallet efter gjorde istället Ystad 23–21. Matchavgörande sekvenser. Persson räddade sen ytterligare ett friläge för Bajen och när Kim Anderssons skickade in 24–21 då cirka tre minuter återstod var matchen vunnen för Ystad.

Under de återstående tre minuterna fick publiken se ytterligare sju mål innan slutresultatet skrevs till 26–24. Starkt av Ystad att vända halvtidsunderläget trots att spelet inte satt perfekt denna afton. Hammarby får ta med sig en hedersam förlust hem till Stockholm.

Till matchens lirare i Ystad utsågs Kim Andersson tack vare sin starka andra halvlek. I Hammarby fick Patrik Fahlgren välförtjänt ta emot utmärkelsen. Även Lukas Sandell i Ystad gjorde en riktigt bra match med sitt snabba och irrationella rörelsemönster.

Tre av matchens förgrundsfigurer – Ystads målvakt Anders Persson, Lukas Sandell (11) samt Bajens härförare Patrik Fahlgren (7).

Målen:
Ystads IF: Hampus Andersson 7 (4), Kim Andersson 6, Lukas Sandell 5, Emil Hansson 2, Carl Löfström 2, Alexander Borgstedt 2, Linus Andersson 1, Jeppe Krogh Simonsen 1.
Hammarby IF: Patrik Fahlgren 7 (1), Rickard Lönn 7 (3), Nils Pettersson 3, Anders Wik Rydberg 3, Martin Dolk 2, Gunnar Pettersson 1, Hannes Nyström 1.

Utvisningar: Ystads IF 2 x 2 minuter, Hammarby IF 4 x 2 minuter.
Publik: 1695.