Premiärtorsk med mersmak för Österlen FF mot BK Olympic

0
891
BK Olympic vs Österlen FF slutade 2-1. Foto: Österlensport

Division 2-laget Österlen FF rivstartar träningsmatchandet 2023 mot starkt motstånd. Premiärmotståndare i dagens bortamatch på Lindängens IP i Malmö var divison 1-laget BK Olympic som vann med 2-1 vilket även var ställningen i halvtid. Österlens premiärmålskytt blev Axel Orrenius som med behärskad vänsterfot lyfte in 1-2-reduceringen efter fint inspel från Jacob Blixt.

Inledningsvis hade Olympic mest boll och kunde omarkerat göra 1-0 på hörna. Österlen var inte ofarliga i sina framstötar och 1-1 låg i luften när Oskar Blixts avslut smet över ribban. Istället 2-0 till hemmalaget efter vackert klapp-klapp-spel på vänsterkanten. Innan pausvisslan reducerade Österlen till 1-2. Totalt sett en jämn match där Olympic hade mest boll och pressade Österlen högt upp i banan. Österlens försvarspel visade både självförtroende och fina fötter när man oftast spelade sig ur pressen på den slitna plastmattan.

”En väldigt bra genomkörare”

– Vi åker dit med 15 spelare då vi har några återbud. En lite mindre trupp än vi önskat i första matchen, men grabbarna sköter sig väldigt bra. Första 20 har vi det lite tufft och där är Olympic bättre än oss. Dom gör 1-0 på hörna där vi släpper markering och 2-0 på ett fint anfall. Därefter börjar vi se våra fina kombinationer och vi spelar oss förbi Olympic flera gånger. Axel gör 2-1 efter en fin passning från Jacob. Vi fortsätter att ha fina spelvägar, men alltför ofta gör vi ohotade misstag på offensiv planhalva. Därav blir det mycket omställningar och lite Hawaii-spel. I halvlek gör vi fyra byten och siktar på en bra halvlek till. Här får vi inte riktigt igång vårt spel lika ofta som i första halvlek utan blir lätt stressade. Vi blir trötta (fullt förståeligt) och ligger lägre i försvarsarbetet än tidigare. Vissa gånger tar vi oss fram och har bland annat ett anfall där Bassam tyvärr inte får in bollen. Sammanfattningsvis så är det en väldigt bra genomkörare mot ett bra lag. Vi drog inte på oss några skador, trots en tunn trupp. Här kan vi istället gå in i en ny vecka med de flesta tillgängliga. Många positiva bitar idag och vi jobbar vidare på att förbättra det andra. Flera spelare visade framfötterna, men extra kul att se unge Melvin ta för sig så mycket när han spelade mittback i 90 minuter, skriver Österlens huvudtränare Kim Johansson på föreningens hemsida.

Hugo Möller lyfter in bollen i offensiva straffområdet. Foto: Österlensport.

Ariana nästa för Österlen

BK Olympic, som är en samarbetsklubb med Malmö FF, förlorade förra helgens träningsmatch mot allsvenska Mjällby AIF med 0-1. Från MFF är Samuel Burakovsky, Philip Malky, Raymond Adjei, Josef Al-Imam, André Alvarez Perez och Mamadou Diagne inlånade. BK Olympics nästa träningsmatch spelas på Rosengårds IP den 5 februari kl 12:30 mot FC Rosengård. Österlens nästa träningsmatch spelas på Skillinge IP den 4 februari kl 12:00 då Ariana FC kommer på besök. Ariana FC spelar också i division 1 och tränas numera av Österlenbekantingen Agim Sopi.

Österlen FF:s första startelva 2023

Zakaria Abdulrazek (målvakt), spelade 90 min.

Erik Olofsson, spelade 90 min.
Melvin Krajnc Randowo, spelade 90 min.
Martin Jönsson, spelade 90 min.
Oskar Blixt, spelade 90 min.

Rebin Assad, spelade 45 min.
Jonathan Jacobsson, spelade 90 min.
Robin Jakobsson, spelade 45 min.

Axel Orrenius, spelade ca 75 min.
Jacob Blixt, spelade 45 min.
Erik Pärsson, spelade ca 60 min.

Inbytta spelare

Gustav Jönsson, spelade 45 min.
Hugo Möller, spelade 45 min.
Bassam Ahmad, spelade 45 min.
Hugo Göransson, spelade 45 min.

Övriga som inte var tillgängliga

Johannes Gustafson
Leo Björklund
Dardan Mustafa
Alan Assad
Max Aronsson

Hugo Göransson med bollen. Foto Österlensport.