Bildspecial: Österlen chanslösa mot Göteborg

0
1732

Efter 0-3 mot IFK Göteborg hemma på Skillinge IP under tisdagskvällen är division 1-laget Österlen FF:s äventyr i Svenska Cupen slut för denna gång.

Bassam Ahmads läge i matchinledningen hade kunnat ge hemmalaget den drömstart man hade behövt mot det allsvenska motståndet. Istället rann gästernas Gustaf Norling igenom och gav IFK Göteborg ledningen redan efter fem minuter. Tio minuter senare satte Robin Söder 0-2 med ett kyligt avslut. Trots flera chanser för Göteborg att utöka, bland annat två ramträffar, var ställningen 0-2 i halvtid. Göteborgs starka försvarslinje, med reslige nyförvärvet Bernardo Vilar som planens gigant, gjorde det svårt för Österlens anfallare. Det lär bli fler anfallare som får problem att ta sig förbi Vilar framöver.

I halvtidsvilan avtackades Jacob och Victor Blixt som nyligen lämnat Österlen FF för Superettanklubbarna Landskrona BoIS respektive Helsingborgs IF. Österlen FF:s ordförande Tom Ekström delade ut kramar och blomster till bröderna Blixt.

Österlens uppförsbacke blev ännu brantare fem minuter in i andra halvlek. Tobias Sana måttade en frispark upp mot Festim Bytiqis högra kryss där Österlenmålvakten först lyckades mirakelrädda innan Hosam Aiesh dök upp och petade in returen fram till 0-3. Andra 45:an bjöd på stor spelaromsättning där i princip alla ombytta spelare i de båda lagen fick speltid. Lite träningsmatchkänsla. Sista tio skapade ändå Österlen FF ett visst tryck med flera hörnor men IFK Göteborgs seger inför runt 1000 betalande kändes tämligen ohotad.

Bilder från matchen, för större bild klicka på bilden.
Foto Joachim Orrenius. Samtliga bilder är fria att dela.