Oavgjort i Österlens division 1-premiär

0
1676
Oavgjort i Österlens division 1-premiär. Premiärmålskytt för Österlen blev Edafe Egbedi som här är framme och oroar Lunds målvakt.

Det var laddat och intensivt. Välspelat och högt tempo – underhållande. Det kunde ha slutat 4-4 men stannade vid 1-1. Österlen FF:s historiska premiär, den första någonsin i division 1, på bortaplan mot Lunds BK är med beröm avklarad. Premiärmålskytt för Österlen i den första halvleken blev Edafe Egbedi.

Stark första halvlek av Österlen

Efter en inledande och avvaktande tiominutersperiod med hemmadominans jobbade sig Österlen in i matchen och tryckte på framåt, ofta utmed kanterna. Hörnor och målchanser radades upp framför hemmakeepern. Lunds försvar hade det riktigt jobbigt ett tag.

I första halvlek hade Lunds BK i gult full upp med Österlens offensiv.

Efter knappa halvtimmen kom så den efterlängtade utdelningen – Österlens första mål någonsin i division 1. Edafe Egbedi vred runt i straffområdet, siktade och prickade ena burgaveln fram till rättvis 1-0-ledning som stod sig fram till halvtid. Mersmak för Österlen.

Båda lagen gick för seger

Efter paus inledde återigen Österlen svagt. Lunds tur att ha vinden i ryggen och de påskgultröjade lundensarna tryckte på utav bara den. Efter 58 minuter kom en logisk kvittering genom Rebin Asaad, med meriter från bl.a allsvenska Hammarby. Österlen tog sig åter ur Lunds grepp via rörligt spel på kanterna. Resterande del av matchen var jämn och frejdig. Båda lagen gick för ett ledningsmål och turades om att skapa målchanser men premiärmatchens burväktare, Österlens Festim Bytiqi och Lunds Emir Plakalo, kunde med tur och skicklighet freda sina mål från fler påhälsningar. Slutresultat 1-1 som lika gärna hade kunnat sluta 4-4.

Ett tag under första halvlek yrde bollarna runt Lunds målram.

Österlens tränare Agim Sopi tar med sig en premiärpoäng hem till Österlen och ett bevis på att hans trupp, varav 15 spelare fick matchtid, mycket väl håller för division 1. Förutom Festim Bytiqi och Edafe Egbedi gjorde även mittbacksparet Robin Jakobsson och Martin Jönsson en stark premiär. Nästa lördag den 10 april kommer Assyriska Turabdin på besök till Skillinge IP.