Freddy Adu klar för Österlen FF

0
8273
Freddy Adu. Freddy Adu representing the US soccer team at the 2011 Gold Cup semi-final match in Houston Texas on June 22, 2011. Foto Wikipedia.

Österlen FF ligger inte på latsidan inför nästa års division 1-säsong. Nyligen blev huvudtränare Agim Sopi klar för ytterligare ett år. Dessutom har förre landslagsspelaren Jörgen Pettersson kritat på som assisterande tränare. En analystränare kommer också att kopplas till tränarteamet. Och nu bekräftar nye sportchefen Malik Sesay att 31-årige Freddy Adu skrivit på för Österlen! Ghanesen har tidigare i sin karriär tillhört både Benfica och Monaco och är den yngste landslagsspelaren i USA genom tiderna efter ett inhopp i den 81:a minuten mot Kanada 2006.

”Mycket hög klass”

– Det händer mycket nu. Via vårt nätverk har vi fått kontakt med Adu som haft ett sabbatsår under Corona och vill återuppta sin karriär. Han har hållit igång sin träning och kommer till Skåne i november. Adu har bland annat spelat för ett finskt lag och är inte helt obekant med det Skandinaviska klimatet. Vårt uppdrag är att få honom i full matchform till våren och då kommer han hålla en mycket hög klass, säger Malik Sesay.

Offensivt lagd

Freddy Adu flyttade med sin familj från Ghana till USA när han var åtta år. I USA upptäcktes hans fotbollstalang och när han endast var 14 år gjorde han mål i Major League för D.C. United. Han blev amerikansk medborgare och spelade för USA under Olympiska spelen i Sydney. Adu har spelat i åtta länder och representerat 14 lag. Österlen blir hans 15:e klubblag. Adu beskrivs som en offensiv spelare som spelat mycket utmed kanterna. han kommer till Sverige i november och ska bo i Malmö.

– Vi har köpt en minibuss som spelarna från västra sidan ska åka i till matcher och träningar, avslutar Malik Sesay som även hintar om att det kommer att presenteras fler nyförvärv framöver.