Fyra premiärmålskyttar när Baske tog första vinsten

0
1974
Mirnes Nurkovic i Baskemöllas bortaställ.
Efter den inledande premiärförlusten, i division 6 sydöstra, borta mot Borrby IF tog Baskemölla IF under lördagen emot Branteviks IF FF hemma på Lorenzlund. Det blev en islossning av sällan skådat slag i den första halvleken som slutade hela 6-1 till hemmalaget.

Äkta hattrick av Mirnes Nurkovic

I målprotokollet för Baskemölla hittar vi fyra spelare födda 03 och 04 som gjorde sina första seriemål i seniorsammanhang. En av dem, Mirnes Nurkovic, pangade in ett äkta hattrick. Baskemöllas målkavalkad inleddes redan efter 10 minuter när Oliver Wiege gjorde 1-0. Tio minuter senare kom Mirnes Nurkovics första mål. Och vilket mål sen! Efter att ha kroppsfintat en bortaförsvarare vek Nurkovic in i banan en bra bit utanför straffområdet och gjorde plats för vänstern. Bollen skruvade sig in Branteviks högra kryss – fantastiskt vackert! Brantevik svarade omgående när spelskicklige Peter Ibsen elegant lyfte in 2-1-reduceringen. Brantevik tryckte även på för en kvittering men Baskemöllas försvarsspel höll undan. Istället stack Baskemölla upp i en omställning som slutade med att Oliver Wiege revs ner i straffområdet. Alexander Vokoun förvaltade straffen väl fram till 3-1. Därefter var det dags för Mirnes Nurkovics andra mål som nära nog var en repris av hans första – prickskytte med vänstern upp i högra krysset. 4-1 gjorde Simon Jeppsson när han forsade fram i motståndarnas straffområde, höll undan och rutinerat petade in bollen. Innan halvleken var över skulle Nurkovic även göra ett vackert frisparksmål med sin känsliga vänsterfot ett par meter utanför Branteviks straffområde.

Mirnes Nurkovic, här i Baskemöllas bortaställ, bjöd på lördagsgodis.
Första seriemålen i seniorsammanhang, hur känns det?

– Det känns bra och även skönt att göra hattrick i första hemmamatchen för min del. Det känns som att man kommit in i seniorfotbollen snabbt. Det har inte varit några som helst problem att anpassa sig till spelsättet heller, säger Mirnes Nurkovic.

Dina två första mål var nästan kopior av varandra, tränar du mycket skott från distans?
– Ja, det blir ofta att jag kommer in från högerkanten på både träningar och matcher så det blir rätt många skott från just dom vinklarna som jag sköt ifrån.

Frisparken var inte dålig den heller, har ni bestämt att det är du som ska lägga frisparkarna?

–  Vi har alltid en vänsterfot och en högerfot och just då kände jag att det var läge att lägga den själv. Vi har många bra frisparksläggare i laget, bland andra Simon (Jeppsson) som också sköt en frispark i matchen.

Ni var väldigt effektiva framåt idag, det måste ha blivit en rejäl boost för självförtroendet i hela laget?

– Ja, det var det verkligen, vi pumpade på hela matchen och slutade inte anfalla och hota Branteviks försvar, det blev kanske lite avslappnat i andra halvlek men överlag tycker jag att vi gör en suverän match och äger större delen av matchen, avslutar Mirnes Nurkovic.

”Bra kombo av unga och yngre spelare, för vi har inga gamla”

Brantevik vann andra halvlek med 0-1 efter mål av Sebastian Nilsson men matchen var i praktiken avgjord efter islossningen i den första halvleken. Vi passade på att kolla läget med Baskemöllas tränare Johan Hörberger.

Varför vann ni matchen?

– Jag tycker vi ligger rätt i positionerna och vågar anfalla med hela laget. Vi är inte så fysiska som Brantevik men vi viker inte ner oss. Framförallt så kommer ytterbackarna med upp så att yttermittfältarna kan skära in och ta avslut. Vi vågar passa runt, hitta luckor och skickar inte den långa bollen hela tiden. I andra halvlek håller vi i bollen och stressar inte framåt. Det gör vi riktigt bra så Brantevik får aldrig riktig grepp om matchen, säger Johan Hörberger.

Fyra av era unga spelare gjorde sina första seriemål i seniorsammanhang, antar att det var många glada mungipor i omklädningsrummet efter matchen?
– Ja, det var en härlig stämning. Det var en lättnad för alla även och ett bevis på att vi kan göra mål och att spelet fungerar.

Mirnes Nurkovics hattrick, vad har du att säga om det?
– Mirnes gör precis det vi tränar på, skär in och avslutar. Sen har han en vass vänster fot så jag är inte jätteförvånad att han prickskjuter in två och sätter en frispark.

Vad tar du med dig till nästa match som spelas redan på torsdag borta mot Glemmingebro IF?
– Glemmingebro på torsdag vet inte mycket om dom. Men vi tar med oss det positiva som man får av en vinst och fortsätter spela boll. Det är första året många av pågarna spelar seniorfotboll det måste man oxå väga in. Det är en bra kombo med unga och yngre spelare, för vi har inga ”gamla”, avslutar Johan Hörberger.

Slutresultat Baskemölla IF – Branteviks IF 6-2Målskyttar Baskemölla IF: Oliver Wiege, Alexander Vokoun, Simon Jeppsson och Mirnes Nurkovic 3.
Målskyttar Branteviks IF FF: Peter Ipsen och Sebastian Nilsson.