Framåtlutad femetta i Österlens genrep

0
2693
Österlen FF

Inför omstarten i division 2 ställdes Österlen FF under onsdagskvällen mot division 3-laget Saxemara IF hemma på Skillinge IP. Det blev ett genrep där fem spelare noterades som målskyttar i en imponerande 5-1-seger.

Österlen tog omgående initiativet med rörligt och högt anfallsspel. Bollinnehavet låg uppskattningsvis på 80/20 till hemmalaget under de första 20 minuterna.

Dominans utan mål

Många av Österlens anfall gick via bolltrygge Fredrik Hansson i en defensiv mittfältsposition. Ett par målchanser skapades, bland annat när Jacob Blixt kom loss på vänsterkanten, men målen uteblev och gästerna kunde flytta fram positionerna i takt med att Österlens energiska presspel tappade lite fart. Då skickade Österlens tränare Agim Sopi upp ett helt 7-mannalag från bänken för att värma upp inför andra halvlek. Mållöst efter första 45.

Saxemara IF:s högerkant hade mycket att göra när Österlen FF stormade fram. Här sprintar Jacob Blixt förbi sin försvarare.

Målen rullade in i andra halvlek

Till start i andra halvlek byttes Adam Barchan, Zoran Jovanovic, Furkan Motori, Merlin Nuhanovic och Freddie Brorsson in. Pigga ben från samtliga och Österlen tog åter ett rejält grepp om initiativet. Och nu kom också utdelningen. 1-0 genom Furkan Motori, som gjorde en bländande andra halvlek, fint framspelad av Jacob Blixt. 2-0 när Motoris vänsterhörna hittade Hugo Bjuremarks huvud.

Hugo Bjurnemark, till vänster, nickar in 2-0 för sitt Österlen FF.

Sprudlande anfallsfotboll

3-0, matchens delikatess. Freddie Brorsson ser Zoran Jovanovics djupledslöpning och smeker fram en perfekt genomskärare som Jovanovic rutinerat placerar in vid sidan av gästernas målvakt. Anfallsspelet höll riktigt hög klass under en period i andra halvlek och det är ett framåtlutat lag som Österlenpubliken kommer att få se när serien gör omstart på tisdag nästa vecka. Kul! Om nu matcherna kan spelas med publik?

Fem målskyttar vittnar om bredd

I 80:e minuten placerar Saxemara in en frispark strax utanför straffområdet. 3-1 som kort därefter höll på att bli 3-2 men gästernas avslut smet utanför ena stolpen. Istället en ny anfallsdelikatess från Österlen. Motori snurrade och vred runt i Saxemaras straffområde innan han lyfte en skruvad höger mot bortre stolpen där Brorsson mötte med sin höger och tryckte in 4-1. Innan matchen var över hann även Kevin Harletun måla. Fem olika målskyttar imponerar och skapar säkert huvudbry för seriekonkurrenterna. 

Furkan Motori, en av flera duktiga anfallsspelare i Österlen FF rullar in 1-0 i träningsmatchen mot Saxemara IF.

Österlen FF – Saxemara IF 5–1 (0–0)
Österlens mål: 1–0 Furkan Motori, 2–0 Hugo Bjurnemark, 3–0 Zoran Jovanovic, 4–1 Freddie Brorsson och 5–1 Kevin Harletun.