Hammenhögs IF del 2 – stor längtan till seriestarten

0
2514
Hammenhögs IF. Bild Anders Palmér.

Denna vår blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Men – the show must go on. Dags för del 2 i reportageserien om Hammenhögs IF där vi tog tempen på lagets ena tränare Anders Palmér som för övrigt fyller 60 år i nästa vecka.

Hurra för 60-åringen!

Grattis i förskott, hur är läget?
– Bra, men man klättrar lite på väggarna. Jag jobbar med att planera om säsongen och så blir det en del semesterdagar också, säger Anders Palmér.

Anders Palmér, tränare för Hammenhögs IF.

Sex hemmamatcher och fem borta

Det senaste vad gäller seriestarten är att Hammenhögs division 1-serie går igång den 14 juni och då som en enkelserie med elva matcher. Premiären sker borta mot nykomlingarna Laholm FK.
Hur tror du detta upplägg påverkar Hammenhögs IF?
– Det känns bra, det gäller att vara med från början och hitta en formtopp direkt. Klassikern att vinna hemma och ta poäng borta kan bli vägvinnande. Vi hade tur som fick sex hemmamatcher och fem borta.

Åtta skånska lag, två från Blekinge och ett från vardera Halland och Småland gör upp i division 1 södra Götaland. Här har du lagen: Asarum IF FK (Blekinge), Nättraby GoIF (Blekinge), Laholms FK (Halland), Borgeby FK (Skåne), Dösjöbro IF (Skåne), Eskilsminne IF (Skåne), Hittarps IK (Skåne), Hammenhögs IF (Skåne), IF Bromölla IF (Skåne), Trelleborgs FF (Skåne), Åhus IF (Skåne) och Färjestadens GoIF (Småland).

Måljubel på Hammondavallen från fjolåret.
Bild: https://www.facebook.com/pages/Hamondavallen-Hammenhög/349830488682026

24 spelare borgar för hård konkurrens

Angelika Fridh, Sabina Losell Hansen och Helena Sassersson (f.d. Palm) är tre spelare som är att räkna med igen efter att de blivit mammor.
För denna trio kom kanske den uppskjutna seriestarten lägligt så att de fick ytterligare tid att komma i form?
– Det är spelare med rätt inställning och stor erfarenhet så jag tror inte det spelar så stor roll. De är inga duvungar.

Ni har pausat träningen nu, träffar du spelarna något ändå?
– Nej, vi träffas inte under uppehållet. Spelarna har eget ansvar att hålla igång träningen och det verkar fungera för ibland när jag är ute och kör med bilen ser jag någon som löptränar.

Totalt nio spelare är nya jämfört med fjolårstruppen. Enna Kurbegovic, systrarna Alicia och Irma Thoresen, Disa Hellwig, Hanna Larsson, Frida Kristensson, Matilda Larsson, Emma Andersta och Erika Gunnarsson.
– Vi har ett bra lag, ett yngre lag jämfört med förra säsongen. Truppen består av 24 spelare och vi känns mycket stabilare och har en bättre bredd än i fjol. Konkurrensen är knivskarp.

Längtar till seriepremiären

Med lite distans till de tre träningsmatcher ni hann spela innan det ofrivilliga uppehållet, vad har har du att säga om matcherna?
– Prestationen och moralen är jag nöjd med även om vi förlorade alla tre. Alla spelarna gör ett jättebra jobb och tar steg framåt i utvecklingen. Flera av de nya spelarna imponerar. Två 13-14-åriga talanger från Pandora tränar med oss, det är roligt. Ett avbräck dock för Alexandra Frej som skadat sig.

Hur går tankarna kring sommarcampen som ni arrangerade i fjol och som blev en succé förra året, blir den av?
– Vi satsar på att genomföra den i år igen men vi flyttar den till augusti.

Slutligen, vad ser du mest fram emot just nu?
– Att få starta upp seriespelet, jag längtar till premiären mot Laholm, avslutar Anders Palmér.