Kamratcupen Junior arrangerades för första gången

0
2436
Kamratcupen Junior. Match mellan Tomelilla IF i blått och vitt och Brösarps IF i grönt och vitt.

I kölvattnet efter Kamratcupens futsalturnering arrangerade IFK Simrishamn under lördagen Kamratcupen Junior för barn födda 2009 i Jonebergshallen i Simrishamn.

30 matcher på en dag!

Lilla Jonebergshallen är fylld till bristningsgränsen. Föräldrar och ledare hjälps åt att hålla det tajta tidsschemat. 30 stycken 13-minuters matcher ska avverkas under dagen. Och då ska det också hinnas med att köpa hamburgare och godis, knyta någons skosnören, presentera spelarna, trösta någon som gjort sig illa och så vidare.

Jonebergshallen i Simrishamn var välfylld under lördagseftermiddagen.

– Det är ett väldigt späckat schema fram till 16.30 i eftermiddag. Det är matcher hela tiden med två minuters paus mellan matcherna, säger Fredrik Strömberg, en av många ledare och föräldrar som tillsammans arrangerar cupen.

Fredrik Strömberg coachar en av spelarna i IFK Simrishamn. I bakgrunden pustar en annan spelare ut efter att ha gett järnet inne på plan.

Ingen vinner men barnen har såklart koll ändå

Att cupen arrangeras för barn födda 2009 beror på att arrangörsklubben har inte mindre än 27 pojkar i just den åldersgruppen och som därför ställde upp med fyra lag. Övriga åtta lag fördelade sig på följande föreningar: BSH Österlen, FC Rosengård (två lag), Tomelilla IF (två lag), Kivik/Sankt Olofs IF, Brösarps IF och LEV 06.

Tuff närkamp i matchen mellan Kivik/Sankt Olofs IF i rödsvart och FC Rosengård i vitt.

Lagen var indelade i två grupper och cupen spelades med sarg för snabbare och intensivare spel. Det nya regelverket säger att man inte får räkna resultat i denna åldersklass. Men barnen har såklart koll på vilka som vinner och förlorar, och vem som gör mål. En hel del föräldrar och ledare har också koll på det.

Bollen i mål!

– Det är kul att se när barnen fattar hur de kan använda sargen och vägga sig fram, avslutar Fredrik Strömberg som till nästa år hoppas på ännu fler deltagande lag.

Brösarps IF:s lag presenteras inför för fullsatta läktare. Ett stort ögonblick för dessa 11-åringar.