Österlen skuggar toppen i tvåan

0
3277
I vårsäsongens sista hemmamatch städade Österlen FF under lördagen av jumbon Råslätts SK med 4-2. Men det var inga lättstädade poäng som sopades hem på Skillinge IP.

Jakobssons andra mål avgjorde

Första halvleks markanta spelövertag resulterade i en stabil 2-0-ledning. I andra halvlek fick gästerna fart på sitt anfallsspel och kunde straffreducera till 2-1 genom kvicke Abdulahi Hussein och hade då en bra period i matchen. Men kort efter Råslätts 2-1-reducering höll sig Robin Jacobsson framme på en hörna och stötte aningen slumpmässigt in 3-1. Råslätt gav sig dock inte och Abdulahi Hussein kunde reducera ytterligare en gång innan Robin Jakobsson fastställde slutresultatet till 4-2 i den 84 minuten. Pontus Viktorssons dribblingar i full fart på små ytor i motståndarnas straffområde och som avslutades med att han släppte bollen perfekt till Jakobssons 4-2-mål var matchens delikatess.

Husqvarna i nästa omgång

Adam Barchan, Robin Jacobsson, Andréas Holmstedt och Pontus Viktorsson var en kvartett toppar i ett Österlenlag där framförallt laginsatsen imponerade. Hemmasegern innebär att Simrishamnslaget nu har sex poäng upp till en kvalplats till division 1. I nästa omgång den 6 juli väntar Husqvarna FF på bortaplan, ett lag som justs nu innehar kvalplatsen. Med det stabila spel som Österlen för närvarande visar upp i alla lagdelar kan det mycket väl bli ytterligare tre poäng i jakten på kvalplats.

Målen för Österlen FF

32 min Noah Christoffersson
40 min Andréas Holmstedt
62 min Robin Jakobsson
84 min Robin Jakobsson