Österlen skuggar toppen i tvåan

0
2981
I vårsäsongens sista hemmamatch städade Österlen FF under lördagen av jumbon Råslätts SK med 4-2. Men det var inga lättstädade poäng som sopades hem på Skillinge IP.

Jakobssons andra mål avgjorde

Första halvleks markanta spelövertag resulterade i en stabil 2-0-ledning. I andra halvlek fick gästerna fart på sitt anfallsspel och kunde straffreducera till 2-1 genom kvicke Abdulahi Hussein och hade då en bra period i matchen. Men kort efter Råslätts 2-1-reducering höll sig Robin Jacobsson framme på en hörna och stötte aningen slumpmässigt in 3-1. Råslätt gav sig dock inte och Abdulahi Hussein kunde reducera ytterligare en gång innan Robin Jakobsson fastställde slutresultatet till 4-2 i den 84 minuten. Pontus Viktorssons dribblingar i full fart på små ytor i motståndarnas straffområde och som avslutades med att han släppte bollen perfekt till Jakobssons 4-2-mål var matchens delikatess.

Husqvarna i nästa omgång

Adam Barchan, Robin Jacobsson, Andréas Holmstedt och Pontus Viktorsson var en kvartett toppar i ett Österlenlag där framförallt laginsatsen imponerade. Hemmasegern innebär att Simrishamnslaget nu har sex poäng upp till en kvalplats till division 1. I nästa omgång den 6 juli väntar Husqvarna FF på bortaplan, ett lag som justs nu innehar kvalplatsen. Med det stabila spel som Österlen för närvarande visar upp i alla lagdelar kan det mycket väl bli ytterligare tre poäng i jakten på kvalplats.

Målen för Österlen FF

32 min Noah Christoffersson
40 min Andréas Holmstedt
62 min Robin Jakobsson
84 min Robin Jakobsson

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here