Delad seger i PGA Championship hosted by Ingelsta Kalkon

0
1782
Det är inte ofta en golftävling slutar oavgjord. Men så var fallet på Österlens Golfklubbs bana Djupadal efter tre dagars spel i PGA Championship hosted by Ingelsta Kalkon. Inte ens tre håls särspel kunde skilja tätduon åt och när ett åskoväder drog in över sydöstra Skåne under lördagseftermiddagen beslöt tävlingsledningen att bryta tävlingen och dela vinsten mellan dansken Christian Bach Christiansen och Gudmunder Kristjansen från Island.

Delad seger för första gången i SGT-historien

Båda spelarna slutade nio hål under par efter tre dagars spel och när det blev dags för särspel på 18:e hålet visade Christiansen och Kristjansen klass. Publiken bjöds på fantastiska utslag, makalösa inspel och långa birdieputtar.

Under fjärde särspelshålet brakade dock åskovädret loss över Vik och tävlingen bröts. Segern delades vilket aldrig tidigare hänt under Swedish Golf Tour. Däremot har det hänt en gång tidigare under ett golfinstruktörsmästerskap där Krister Kinell och Österlens Golfklubbs instruktör Gunnar Mueller delade segern. Charlie Lindh slutade trea i PGA Championship hosted by Ingelsta Kalkon, ett slag bakom segerduon.

Gudmundur Kristjansson hamnade i ett svårt läge på finalrundans sjätte hål. Från en kulle med högt gräs precis intill green löste han problemet med en fantastisk underskruvslobbchip där han lyckades få stopp på bollen cirka två meter från hål.

61 spelare klarade cutten

Över 150 spelare kom till start i tävlingen som ingår i Swedish Golf Tour. 61 av dessa klarade cutten och fick spela lördagens tredje rond för att göra upp om den totala summan prispengar på 425 000 kronor. Österlens bidrag i tävlingen Philip Lindström, Tomelilla GK, och William Wistrand, Österlens GK, gjorde båda bra ifrån sig men missade cutten denna gång.

Banan på Djupadal är i suveränt skick.

Österlens Golfklubbs Klubbchef Gustav Andersson fick mycket beröm för banans skick.

– Det känns väldigt bra när spelare som även spelar på Europatouren berättar att vår bana håller samma klass som banorna på den touren, säger Gustav Andersson.

Läs här en artikel om hur klubbens banarbetare förberedde banan inför den stora Swedish Golf Tour-tävlingen >>

Bilder från tävlingen hittar här du på Österlens Golfklubbs sida på Facebook>>

Resultaten från tävlingen hittar du här >>

Golfbox Nordic Golf League Ranking leds av Fredrik Nilehn med Gudmundur Kristjansson på andra plats. Norske Elias Valås Falkenér Bertheussen ligger trea.
Rankingtabellen hittar du här >>

Svenska touren drar vidare till Norge

Nu drar Swedish Golf Tour vidare till Norge och Gamle Fredrikstad Golfklubb där Nästa Gamle Fredrikstad Open startar redan i morgon och pågår mellan 18–20 juni.