Holmén före Fredricson – dubbelt Österlen i Stockholm

0
1795
Stephanie Holmén är en av Peder Fredricsons hjälpryttare. På denna arkivbild rider hon på 7-åriga H&M Sienna.

Under fem år har Stephanie Holmén jobbat hos paret Lisen Bratt Fredricson och Peder Fredricson på Grevlundagården på Österlen. Uppenbarligen lärorika år – under lördagens internationella hästtävling i Friends Arena i Solna utanför Stockholm vann ”Steffie” före läromästaren Peder som hoppade in på en andra plats.

Stephanie Holmén på hästen Flip’s Little Sparrow gjorde en felfri ritt i 1,50-hoppningen med tiden 59,58. Fredricson på hästen Hansson WL tog sats för att göra en ännu snabbare felfri hoppning. Och det lyckades han nästan med. Det skiljde endast elva hundradelar till 27-åriga Holméns fördel. Trea under lördagshoppningen blev Petronella Andersson på hästen Eclatant.

Förutom äran vann Stephanie Holmén en bil värd en bra bit över 200 000 kronor. Under höstens USA-VM var hon reserv i landslaget. Frågan är om inte den talangfulla ryttarinnan från Österlens Ridklubb håller på att hoppa till sig en landslagsplats. Vi håller i alla fall tömmarna.