Fjärdeplats för William Nilsson i Kapstaden – trots problemen

0
3428
William Nilsson. Foto: McKlein

Under rallycrossen i Sydafrika blev William Nilsson bäste svensk i och med sin fjärdeplats. Samtidigt slutar han sjua i det internationella mästerskapet RX2 International Series.

– Jag har under året utvecklats som förare och motgångarna har på flera sätt gjort mig starkare, säger Nilsson.

Rallycrossen är över för i år. Det var Kapstaden som fick sätta punkt för säsongen och RX2 International Series. För den 19-årige skåningen blev helgen långt ifrån problemfri. Under första och andra omgången brast stryrningen efter två olika incidenter och i fjärde omgången fick Nilsson punktering. I semifinalen gjorde han en bra start från andra led, men efter tre varv fick han problem och bromsarna slutade fungera. Trots det lyckades han sladda sig till en andraplats. I finalen låg Nilsson på en bra placering när föraren framför fick punktering. Han tvingades väja, förarna krockade ihop och han snurrade av banan.
– Där tappade jag såklart chanserna på pallen i tävlingen. Men det fanns inte mycket att göra i ett sånt läge än att försöka göra det bästa av situationen. Med tanke på hur tävlingen gått tidigare är jag nöjd med fjärdeplatsen. Samtidigt har jag visat att tempot finns, även om det inte räckte hela vägen, säger han.

Frustrerande säsong

Årets säsong har varit lång och kämpig, men trots det har Nilsson med sig en andraplats i Supercar Lites-SM och en fjärdeplats i RallyX Nordic, samt sjundeplatsen internationellt.
– Det har varit en sjukt frustrerande säsong, men trots det tar jag ändå med mig ett SM-silver och slutar sjua i världen genom den här serien. Såklart siktade jag på ett högre resultat, med ärligt talat: ”shit happens”. Jag har under året utvecklats som förare och motgångarna har på flera sätt gjort mig starkare. Kort sagt, jag stänger luckan för 2018 och öppnar redan nu 2019-års lucka.

Exakt vad som sker nästa säsong är ännu inte bestämt, men det finns inga planer på att lägga hjälmen på hyllan.
– Jag vill tacka mina sponsorer, familjen och mitt team JC Raceteknik. Tack för att ni tror på mig, alltid stöttar och gör detta möjligt. Rallycross är en komplex sport. Det handlar inte om att bara gasa och köra, utan det är många komponenter som måste klaffa. Vi gör det här tillsammans, för man hade aldrig någonsin kunnat lyckas ensam.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here