YIF vann Ystadsderbyt mot IFK

0
1896
Segerjubel för Ystads IF i derbyt mot IFK Ystad.
Handbollsligan är igång. Nykomlingen IFK Ystad premiärsköt första målet i Ystadsderbyt och spelade mycket inspirerat under den första halvleken. IFK hade halvtidsledning med 15-11 men förmådde inte att att knyta ihop säcken. Ystads IF:s försvar, och inte minst då burväktare Anders Persson, kröp ur säcken och höjde sig rejält spelmässigt under andra halvlek. När slutsignalen ljöd hade YIF både kommit ifatt och förbi målmässigt. Slutresultatet blev 21-24 inför 2475 betalande i Ystad Arena.

Stark första halvlek av IFK Ystad

IFK Ystads målvakt Marcus Cleverly inledde magnifikt. Tre lysande räddningar toppades av en straffräddning samtidigt som ett snabbt anfallsspel resulterade i målprotokollet. 5-2 till IFK Ystad var ställningen efter 11 minuters spel. Ystads IF:s försvarsspel hann inte med när IFK virvlade runt och framåt hade Kim Andersson svårt att skapa något konstruktivt.
Ystads IF:s målvakt Anders Persson gjorde en magisk andra halvlek i Ystad Arena.

Persson och Hallbäck fällde avgörandet

Ystads IF:s målvakt Anders Persson fick en bra start på andra halvlek, och flytet höll i sig halvleken ut. Perssons storspel mellan stolparna tände YIF som började hämta in fyramålsunderläget. Efter 13 spelade minuter i andra halvlek var ställningen 13-13. Ystads IF:s Ludvig Hallbäck gjorde totalt åtta mål i andra halvlek och blev tillsammans med Persson i mål YIF:s matchvinnare. Vid ställningen 20-22 till Ystads IF räddade Anders Persson en straff och i anfallet efter smällde YIF:s Anton Hallbäck in 20-23. Där avgjordes matchen.